3D-opbouwen met beamer die hars uithardt • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

3D-opbouwen met beamer die hars uithardt

Tijdens de Techni-Show presenteert CNC-Consult uit ‘s-Hertogenbosch zich met rapid prototyping , CAD/CAM-produkten en scansystemen en rapid prototyping. Tevens zal Briljant Technology aanwezig zijn die zich op de sieradenindustrie richt.

De Envisiontec systemen voor rapid prototyping bouwen, net zoals stereolithografie, 3D-objecten op uit vloeibare hars. In plaats van laser maakt men gebruik van projecties. Deze projectiemethode is vergelijkend met een beamer maar dan met een hoge resolutie. Achtereenvolgens worden lagen op de vloeibare lichtgevoelige hars geprojecteerd waardoor deze per laagje uithardt. Deze lagen hebben een minimale dikte van 15 µm tot wel 150 µm met een afzonderlijk pixel oppervlak van minimaal 16×16 µm2.

 

Freessoftware

Op CAD/CAM-gebied presenteert CNC-Consult: hyperCAD/Hypermill software voor het frezen, draaien en draadvonken, NCSimul simulatie  en Lantek plaatbewerkingsoftware. Voor scanning en reverse engineering heeft CNC Consult verschillende digitaliseersystemen in het programma. Op de beurs staan de nieuwste modellen van Microscribe, Baces3D en Nikon (Metris).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven