26 februari feestelijke opening Demoweek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

26 februari feestelijke opening Demoweek

Van dinsdag 26 februari tot en met vrijdag 1 maart 2013 vindt de Demoweek in Veenendaal – Ede weer plaats.
Zoals gebruikelijk wordt de Demoweek feestelijk geopend bij één van de negen deelnemende bedrijven en dit keer zal de opening bij Bemet International plaatsvinden.

De opening op 26 februari van de twaalfde editie van de Demoweek zal worden verricht door onder andere Marco Verloop (wethouder Veenendaal) en Wouter Kolff (burgemeester van Veenendaal).  De Demoweek staat in het teken van vooruitgang en vooruitkijken: automatiseren met “techniek voor morgen”. De negen deelnemende bedrijven zijn Bemet, Bendertechniek, Cellro, DMG / Mori Seiki, Dormer, Dymato, Heidenhain, Mitutoyo en 3D Worknet.

 

Dormer

Dormer lanceert tijdens de Demoweek de ‘Technisch Handboek App’ De nieuwe editie van het Dormer technische handboek is gereïncarneerd als App en te verkrijgen via iTunes store en Google Play.

 

Mitutoyo 

Om te laten zien hoe meettechniek in een geautomatiseerd productieproces kan worden geïntegreerd, presenteert Mitutoyo bij Cellro, waar een Ko-ga-me micromeetsysteem operationeel ingezet wordt in een robotcel. Metingen aan kleine tot grote werkstukken zijn mogelijk met uiteenlopende tastsystemen.

 

Heidenhain

Heidenhain presenteert nieuwe functies van de iTNC 530 CNC-besturing. De nieuwe HSCI-hardware maakt deze nieuwe functies mogelijk.

 

Dymato

Dymato presenteert in Veenendaal de eco-versie van de L230LMSA draaimachine van Hyundai-Wia. Met zijn besparing tot 30% op energieverbruik sluit de eco-versie van deze  draaimachine naadloos aan op het thema van de Demoweek: “Techniek voor morgen”. 

 

DMG / Mori Seiki Benelux

Tijdens de Demoweek staan er bij DMG/Mori Seiki Benelux in Veenendaal verschillende frees- en draaimachines onder spaan opgesteld. Er is keus tussen drie- tot vijfassige machines in verschillende prijsklasse. Hierbij worden ook softwarematige oplossingen aangeboden om het gebruik van de machine te optimaliseren.

 

Cellro

Flexibele automatisering voor kleine series is het thema bij Cellro. Dit is mogelijk door eenpakket aan universele en modulair opgebouwde automatiseringsproducten waarbij de inzet van een robot centraal staat. 

 

Bendertechniek

Tijdens de Demoweek 2013 toont Bendertechniek enkele primeurs, zoals de Zayer Xios bedfreesmachine, de nieuwe vertikale Matsuura en de Y-as machine van Hwacheon. Tegelijkertijd brengt de activiteiten op het gebied van onderhoud en service extra onder de aandacht. Zo zullen er onder andere demonstraties te zien zijn met  lasermeetapparatuur en met een ball-bar-systeem.

 

Bemet

Bemet biedt tijdens de Demoweek slimme en flexibele automatiseringsoplossingen aan. Met het ERP-softwarepakket Plan-de-CAMpagne bijvoorbeeld is het productietraject te automatiseren: “Van aanvraag tot factuur

 

3D-Worknet

De mogelijkheden van 3D-printen voor industriële toepassingen worden toegelicht bij bij 3D-Worknet. Tijdens de Demoweek zal 3D-Worknet uitleg geven over diverse systemen van EOS in het pand van Bendertechniek in Veenendaal.

 

Bekijk hier de foto’s van de editie 2011 van de Demoweek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven