Ga naar hoofdinhoud

247TailorSteel start productie België

Impressie van de locatie Hooglede (illustratie 247TailorSteel).

247TailorSteel is begonnen met de productie in de nieuwe fabriek in het Belgische Hooglede. Het is de zesde vestiging van het bedrijf en de eerste in België. “Met de komst van de nieuwe fabriek in Hooglede versterken we onze positie in de markt en bieden we meer mogelijkheden voor onze klanten in België, Luxemburg en Noord-Frankrijk”, zegt CEO Carl Berlo.

Ruim een jaar geleden kondigde de specialist in op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen deze vestiging aan.

Op een locatieoppervlakte van 17.000 m² worden in eerste instantie 4 lasersnijmachines, 4 kantbanken, 3 buislasers en 2 machines voor randafwerking geplaatst. Het machinepark zal er gefaseerd worden uitgebreid.

Geïnstalleerd en ingewerkt

Afgelopen weken zijn de lasers, kantbanken en buislasers geïnstalleerd en de nieuwe medewerkers ingewerkt zodat de productie op 2 oktober kon starten.

Met de nieuwe productiefaciliteit groeit het machinepark van 247TailorSteel naar ruim 60 lasersnijmachines, 50 kantbanken en 20 buislasers.

“Dankzij ons eigen hightech machinepark en de online software Sophia kunnen onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week hun bestellingen online plaatsen, in slechts één minuut een offerte ontvangen en hun product binnen 48 uur geleverd krijgen”, legt Berlo uit.

Nieuwe banen voor de regio

De nieuwe fabriek, de eerste in België, zal in eerste instantie 100 nieuwe banen opleveren. Op de langere termijn worden ongeveer 250 werknemers verwacht.

“Met de nieuwe productiefaciliteit is hier een toekomstgerichte industriële vestiging gerealiseerd. 247TailorSteel zal daarmee een verrijking zijn voor Hooglede en voor de regio”, zegt Frederik Demeyere, burgemeester van Hooglede.

Internationale uitbreiding

247TailorSteel is sinds de oprichting in 2007 een toonaangevende pionier in de markt met inmiddels ruim 35.000 klanten, meer dan 900 medewerkers en 200 miljoen euro omzet (in 2022).

Het bedrijf heeft in totaal 185.000 m² vloeroppervlak op 6 locaties, in Nederland (Varsseveld/hoofdkantoor en Oud Gastel), Duitsland (Oyten, Hilden en Langenau) en België (Hooglede).

Er zijn ook plannen voor productielocaties in andere Europese landen. Het bedrijf wil in 2025 in totaal 10 productielocaties hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven