21 Ultimaker 3D-printers voor 3D Metalforge • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

21 Ultimaker 3D-printers voor 3D Metalforge

Ultimaker uit Utrecht (specialist in desktop 3D-printing) en additievenfabrikant 3D Metalforge hebben een partnerschap aangekondigd. Ook lanceren ze de grootste industriële FFF-printfaciliteit in Zuidoost-Azië, met 21 3D-printers van Ultimaker.

De nieuwe faciliteit van 3D Metalforge biedt industriële FFF (fused filament fabrication) 3D-printers van Ultimaker’s S-Line 3D-printers. Het gaat om een compleet ecosysteem van gecertificeerde 24/7-printers, technische materialen, 3D-print fleetmanagement en 3D-printvoorbereidingssoftware.

Er is een toenemende vraag naar 3D-geprinte onderdelen. Met de nieuwe faciliteit zal 3D Metalforge (met het hoofdkantoor in Singapore) haar printcapaciteiten kunnen opvoeren voor haar klanten in de defensie-, maritieme, medische en olie- en gasindustrie.

In Singapore

De printfaciliteit, in het westen van Singapore, bestaat uit 21 Ultimaker S3 3D-printers. 3D Metalforge heeft besloten te investeren in 3D-printers van Ultimaker, vanwege de samenwerking met grote wereldwijd opererende materiaalbedrijven via de Material Alliance. Dit is een open platform met meer dan 45 merken en ruim 150 materiaalsoorten.

Op deze manier verbreedt 3D Metalforge zijn aanbod, om tegemoet te komen aan uiteenlopende behoeften en eisen in verschillende sectoren.

Remote fleetmanagement

De lancering van deze faciliteit heeft 3D Metalforge ook geholpen bij het realiseren en beheren van de lokale, gedistribueerde visie op additive manufacturing met Ultimaker’s Digital Factory softwareplatform. Dit is een remote 3D-print fleetmanagementsysteem.

Zo kan het bedrijf zijn productiecapaciteit als dat nodig is omleiden van Singapore naar de komende vestiging in de VS, of vice versa, om aan de vraag van de klant te voldoen. Dit creëert een duurzamere, meer wendbare supply chain.

Covid-19-projecten

Op dit moment drukt het bedrijf verschillende onderdelen die nodig zijn voor Covid-19-gerelateerde projecten.

Additive manufacturing (AM) is volgens de partners bij uitstek geschikt voor dergelijke projecten omdat de traditionele productie hierin beperkingen heeft, mede door krappe deadlines en snel veranderende ontwerpparameters.

“Bovendien is AM meer geschikt voor high-mix, low-volume productie, gemeenschappelijke factoren die nodig zijn door de veranderingen die de pandemie met zich meebrengt”, aldus Ultimaker en 3D Metalforge.

Strenge klantcriteria

Volgens Matthew Waterhouse, CEO van 3D Metalforge, is het noodzakelijk te investeren in betrouwbare FFF 3D-printers vanwege strenge klantcriteria en om aan de eigen behoeften en benchmarkingstandaarden te kunnen voldoen.

“Ultimaker heeft ook een open oplossing om met meer dan 150 materialen te kunnen werken. Dit heeft ons in staat gesteld om te experimenteren en/of te printen met het meest geschikte materiaal, afhankelijk van de behoeften van de klant.” Waterhouse is ook blij met de “uitstekende after-sales ondersteuning die ik tot nu toe heb gekregen”.

Benjamin Tan, vice president Ultimaker APAC, is blij dat 3D Metalforge Ultimaker heeft geselecteerd als partner. Als gevestigd 3D-printerbedrijf biedt Ultimaker een uitgebreide oplossing voor de FFF 3D-printbehoeften.”

‘Doorlooptijd halveren’

“Met FFF 3D-printing wordt de doorlooptijd vaak gehalveerd ten opzichte van conventionele methoden zoals spuitgieten”, vervolgt hij. “Dit stelt bedrijven in staat om snellere go-to-market strategieën te hebben.”

Een geprint prototype maakt het ook mogelijk om nauwkeurig onderzoek te doen naar wijzigingen en aanpassingen voordat wordt begonnen met serieproductie. “Dit helpt bedrijven kosten te besparen voordat ze zich vastleggen op bulkdrukopdrachten.”

Team uitbreiden

3D Metalforge is, als onderdeel van zijn uitbreidingsplannen en komende klantprojecten, op zoek naar acht stagiairs uit het SGUnited Traineeships Programme. Ook voegt het bedrijf nog eens 4 ingenieurs toe aan het team.

Met dit programma wil 3D Metalforge een personeelsbestand opbouwen dat klaar is voor de toekomst in AM en dat na de pandemie een prominentere rol gaat spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven