Ga naar hoofdinhoud

15 nieuwe spuitgietmachines in nieuwe hal (video)

Akroh Industries heeft in de nieuwe productiehal in Zwolle 15 nieuwe spuitgietmachines geplaatst, waaronder 1 met een lengte van 14 m. Ook heeft het bedrijf geïnvesteerd in automatisering. Het gaat om robots, bovenloopkranen en een nieuwe kraanbaanconstructie.

Met meer dan 13.500 m2 is er in de hal genoeg ruimte voor de machines. De grootste spuitgietmachine (de grootste die Akroh ooit heeft gehad) is een Chen Hsong JM-C3-SVP/2 die 14 m lang, 3 m breed en 75 ton zwaar is. Hiermee kunnen kunststof producten van 6500 gram worden gemaakt, met 1200 ton sluitkracht.

De nieuwe 1200-tonner bij Akroh is 14 m lang, 3 m breed en 75 ton zwaar.

Er is verder flink geïnvesteerd in automatisering en professionalisering. Behalve robots zijn onlangs ook 4 bovenloopkranen en een kraanbaanconstructie van 2 keer 70 m gemonteerd. Daarmee is het mogelijk om matrijzen van 12 ton vakkundig in de spuitgietmachines te plaatsen.

Robot bij een van de spuitgietmachines.

Binnenkort wordt de hele spuitgietproductie van de Ampèrestraat naar het pand aan de Marsweg verplaatst en worden de machines in gebruik genomen.

Verhuizing

Uiteindelijk zal het hele bedrijf verhuizen naar deze locatie en wordt dit het hoofdkantoor van Akroh. Dit staat gepland voor begin volgend jaar. In 2021 wordt ook het tienjarig jubileum wordt gevierd.

Met de nieuwe investeringen breidt Akroh de productiecapaciteit flink uit. CEO Arend-Jan Horst: “De productmogelijkheden van Akroh zijn hiermee nog groter geworden.” Hij geeft aan open te staan voor uitdagingen en ideeën van klanten.

CEO Arend-Jan Horst in de nieuwe hal.

Kunststof en halsbandproducten

Spuitgietexpert en halsbandproducent Akroh Industries richt zich op de ontwikkeling en productie van kunststof en halsbandproducten.

Het bedrijf ontwikkelt en produceert een zeer breed assortiment producten in eigen huis. Het gaat van voerschep tot emmer en van halter tot kentekenplaathouder. Ook maakt het bedrijf producten voor het identificeren van veedieren, zoals kokernummers voor koeienhalsbanden.

Klanten zijn te vinden in allerlei branches, vooral in de agrarische industrie maar ook in de automobielsector, de bouwindustrie en de optiekmarkt.

Een van snelst groeiende bedrijven

Het familiebedrijf werd begin dit jaar voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Het bedrijf geeft aan te blijven doorgroeien.

Ook tijdens de coronacrisis is Akroh steeds opengebleven en onverminderd orders blijven uitleveren. Ondertussen werken er rond de 70 personeelsleden en is het steeds groter wordende productassortiment in meer dan 50 landen over de hele wereld te koop.

Video

Bekijk een time lapse van de plaatsing van de grootste spuitgietmachine in Zwolle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven