Rollon maakt geleidingsystemen op maat • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Rollon maakt geleidingsystemen op maat

De telescoopgeleiding van Rollon heeft stijve tussenelementen in S-vorm, als dubbel-T of vierkant uitgevoerd.

Rollon richt zich steeds meer op individuele oplossingen in de lineaire techniek en zal dit tijdens de aankomende Techni-Show laten zien. Daarnaast zal Rollon de belangrijkste core-producten zoals de Compact Rail, de Telescopic Rail en de Mono Rail tonen, evenals enkele assen.

Ondanks dat er steeds meer vraag komt naar dit soort producten investeert Rollon ook in zijn huidige producten. Zo zijn voor zware industriële omgevingen nu ook de Light Rail en de X-Rail in rvs verkrijgbaar en is de Telescopic Rail uitgebreid met de nieuwe gesynchroniseerde, volledig uitschuifbare DSS 43 Syn-serie. Door de uitbreiding van de DSS 43 Syn-serie is een gecontroleerde en gelijkmatige beweging van alle uitschuifbare onderdelen mogelijk. Deze geleiding wordt met name in de levensmiddelenindustrie, medische en farmaceutische industrie gebruikt.

Voor zware industriële omgevingen heeft Rollon haar programma geleiderails verder uitgebreid (foto's: Rollon)
Voor zware industriële omgevingen heeft Rollon haar programma geleiderails verder uitgebreid (foto’s: Rollon)

Assen

Wat betreft de assen heeft Rollon eind 2013 speciaal voor de machinebouw, verpakkingsindustrie en pick-and-place-toepassingen de R-Smart 220 SP, de grootste as binnen de Smart-serie, geïntroduceerd. Bij alle drie de modellen van de Smart-Serie, die bestaat uit R-Smart, E-Smart en S-Smart, vindt de aandrijving plaats via een met staal versterkte tandriem uit polyurethaan met AT-tandprofiel. De drie verschillende modellen kunnen samen eenvoudig een systeem met meerdere assen vormen. Dankzij de uitbreiding met de R-Smart 220 SP kunnen de assen nu ook in grotere machines gebouwd worden en kunnen de geleidingen meer kracht aan. In Nederland heeft Rollon een vestiging in Zevenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven