Ga naar hoofdinhoud

Robotcel BMO voor laden en lossen

BMO Automation Nederweert komt met een serie robotcellen op de markt voor het beladen en ontladen van draai- of freesbewerkingscentra. Hiermee kunnen kleine series, maar ook enkelstuks door elkaar volcontinu worden geproduceerd. De mogelijkheden zullen op de Techni-Show 2014 worden getoond.

“Vooralsnog gaat het om twee types: de FX 50 en de FX150 robotcel”, aldus ing. Frank Biemans van BMO Automation. “De FX 50 robotcel heeft standaard 40 palletplaatsen en kan opspanningen en producten handelen tot 50 kg massa, terwijl de FX 150  50 palletplaatsen heeft en een handelingsmassa van 150 kg aankan”.

 

FX50 width =

Op de Techni-Show 2014 zal BMO Automation de FX 150 intelligente robotcel demonstreren op de stand van Yaskawa in hal 11 (foto’s: BMO Automation). Zie ook hieronder de video met de bedrijfspresentatie van BMO Automation:

 

 

Product en pallet

Frank Biemans: “Waar we in het verleden met BMO Automation bij het laden en ontladen van bewerkingscentra sterk op hebben gefocust is producthandeling. Thans hebben we met de FX-serie een systeem ontwikkeld waarbij de opspanning van een bepaald product wordt opgepakt en in de machine gezet; maar ook de producten worden in een geautomatiseerde opspanning gezet door middel van de robot, wat dus een combinatie van product- en pallethandeling is”.

Yaskawa robots

De handling van de productpallets of het werkstuk gebeurt met robots van het merk Yaskawa. Voor de beladingscel van het type FX50 wordt de Yaskawa robot MH50 ingezet en voor de FX150 de Yaskawa robot ES165D. Beide types zijn uitgevoerd met zes gestuurde assen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven