Robojob met eigen stand op Techni-Show • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Robojob met eigen stand op Techni-Show

Op een eigen stand in Utrecht presenteert Robojob automatiserings-hulpmiddelen voor laden en lossen van CNC-machines (foto's: Robojob)

Robojob ontvangt  tijdens de editie van de Techni-Show de metaalbranche op een eigen stand. Op de vorige editie in 2012 stond het bedrijf nog op de stand van Fanuc. “Dat past volledig in de lijn die we met Robojob hebben uitgetekend”, zo legt oprichter en zaakvoerder Helmut De Roovere uit.

Helmut De Roovere. “Ondertussen zijn we al heel wat jaren actief op de markt. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we op eigen benen staan, en iedereen van harte uitnodigen op onze eigen stand.”

 

Laden en lossen van freeswerkstukken met Robojob
Laden en lossen van freeswerkstukken met Robojob

Getoond worden een aantal vernieuwingen. Zo zal de Mill-Assist Conveyor op de Robojob-stand te zien zijn. Dit is een concept voor de automatische belading van drie- en vijfassige freesmachines. Gewerkt wordt met een opdeelbare aanvoerband, waarop halffabrikaten geplaatst kunnen worden, en een afvoerband voor afgewerkte stukken. De indeling van de aan- en afvoerbanden van de Conveyor gebeurt bovendien volledig automatisch op basis van de werkstukafmetingen. Hierdoor wordt de insteltijd herleid tot het absolute minimum.

 

Nieuwe grijper

Robojob stelt ook de Mill-Assist Essential voor. Dit is intussen een standaardproduct geworden, maar wordt tevens voor het eerst getoond op de Techni-Sshow. RoboJob zal naast deze twee beladingsoplossingen voor freesmachines ook een nieuw concept presenteren voor beladingen en ontladingen van draai- én freesmachines. Het bedrijf heeft namelijk een nieuwe grijper ontwikkeld die gebruikt kan worden voor zowel draai- als freeswerkstukken.

De video hieronder toont een laad- en losinstallatie van Robojob in actie bij een CNC-machine van Mazak:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven