Ga naar hoofdinhoud

RFA toont slanke robot van Kawasaki

Kawasaki’s slanke, krachtige BX200L robotarm wordt als primeur door RFA uit Zwijndrecht op de Techni-Show gepresenteerd. Met de BX-serie heeft Kawasaki de kracht van de grote ZX-serie en de snelheid van de slanke RS-serie gecombineerd.

Met een reikwijdte van 2.597 mm en een hanteringsgewicht van 200 kg is de BX200L breed inzetbaar. De BX robots zijn door de inzet van krachtige motoren in staat snelle bewegingen te maken met zware werkstukken. Door het rigide armontwerp produceert de robot een minimum aan trillingen. De snelle bewegingen en de hoge stabiliteit en herhalingsnauwkeurigheid maken de robot geschikt voor het beladen van machines in het grotere segment.

Kawasaki width =

De gewichtsbesparing van meer dan 30% op de ZX maakt de robot beter hanteerbaar en krachtiger (foto’s: RFA)

 

Kabels ingebouwd

Door het slanke armontwerp en de holle bovenarm is de toegang tot machines optimaal. De slangen en kabels naar de robotgrijper worden in de arm gebouwd en door de flens geleid. De slangen en kabels vormen op deze manier nooit een beperking. Naast de robotarm presenteert RFA nog meer producten van Kawasaki zoals de snelle YS002 pick and place robot, een compacte E91 controller voor de YS en RS modellen en een tablet PC voor de programmering van RFA robotsystemen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven