Ga naar hoofdinhoud

Regelmatig hoeken knippen in dun plaatmateriaal met uithoekmachine

Moet je als metaalbewerker regelmatig hoeken knippen in dun plaatmateriaal? Dan is een is de aanschaf van een uithoekmachine geen overbodige luxe. Vaak is een gebruikt exemplaar nog zeer bruikbaar voor deze bewerking en  hoeft er geen nieuwe machine te worden aangeschaft.

Mach4Metal heeft een breed gevarieerd assortiment uithoekmachines voor diverse diktes plaatmateriaal en een variabele of vaste snijhoek. De verkoopmedewerkers van het Gelderse handelsbedrijf in gebruikte metaalbewerkingsmachines zullen u de juiste keuze laten maken. Basismodellen hebben meestal een vaste snijhoek van 90 graden, maar als je gevarieerde plaatmaterialen voor verschillende toepassingen moet uithoeken dan is een machine met een variabele snijhoek wenselijk. Die hoek kan de operator zelf instellen, afhankelijk van de wens van de klant.

Variabele of vaste kniphoek

Uithoekmachines worden vooral ingezet voor plaatmetaal of dun staafmateriaal, zoals buizen of hoekprofielen. Zo kan bijvoorbeeld een hoek in een T-verbinding van twee buizen worden gemaakt zodat de uiteindes nauw op elkaar aansluiten. Deze bewerking vereist precisie, dus in dat geval is een instelbare kniphoek met een bepaald gradenbereik aan te bevelen. Maar in (veel) andere gevallen voldoet een uithoekschaar met een kniphoek van 90 graden. Dat hangt helemaal af van het te bewerken plaatmateriaal en het eindproduct waarin het materiaal wordt verwerkt. Een handige optie in de uithoekmachine is een automatische snijspleetinstelling voor het braamvrij knippen van metaal.

Ponsen

Mach4Metal biedt uithoekmachines met diverse maximale snijbreedtes en maximale plaatdiktes. Afhankelijk van uw bewerkingsproces en typ werkstuk vindt u ongetwijfeld een uithoekmachine met passende specificaties. Wanneer u ook plaatwerk moet ponsen dan zijn sommige uithoekmachines naast een hoekstation ook uitgerust met een ponsstation. Uithoekmachines zijn te bewonderen in de verkoophal in het Gelderse Babberich. Op wens van de koper kan de machine ook worden gedemonstreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven