Ga naar hoofdinhoud

Platenwalsen: een dynamische markt vol mogelijkheden

De wereld van platenwalsen is een complexe en voortdurend veranderende markt. Volgens Mach4Metal wisselen vraag en aanbod sterk, beïnvloed door factoren zoals subsidies in de windindustrie. Dit zorgt ervoor dat bedrijven regelmatig nieuwe fabrieken openen, maar soms ook gedwongen zijn om grote productielocaties te sluiten.

De onvoorspelbare vraag naar platenwalsen

Mach4Metal wijst erop dat de markt voor platenwalsen sterk fluctueert door de beschikbaarheid van subsidies binnen de windenergie sector. Wanneer er financiële steun is, neemt de productie van componenten zoals jackets, de funderingen voor offshore windmolens, toe. Hierdoor stijgt de vraag naar platenwalsen. Echter, wanneer subsidies afnemen, daalt de vraag, wat soms resulteert in de sluiting van productiefaciliteiten.

Mach4Metal: specialist in platenwalsen

Mach4Metal heeft zich gespecialiseerd in platenwalsen van diverse merken, waaronder Haeusler, Faccin en Davi. Deze merken zijn bijna altijd te vinden in hun showrooms in Babberich en Arnhem. Op dit moment biedt Mach4Metal een indrukwekkende selectie aan platenwalsen, waaronder een machine van 6 meter lang. Binnenkort wordt hun voorraad uitgebreid met een nieuwe platenwals van 320 ton die platen van 4100 mm breed en 160 mm dik kan walsen.

Unieke kansen voor klanten

Een van de meest recente toevoegingen aan het assortiment van Mach4Metal is een Sertom platenwals. Deze machine, die slechts weinig draaiuren heeft, is afkomstig uit de inboedel van een fabriek die gespecialiseerd was in de productie van jackets voor offshore windmolens. Dankzij deze overname kan Mach4Metal deze high-end platenwals nu tegen een zeer gunstige prijs aanbieden, en met snelle levering.

De rol van platenwalsen in de metaalindustrie

Platenwalsen spelen een cruciale rol in de metaalbewerkingsindustrie. Ze worden gebruikt voor het vormen van metaalplaten tot cilindrische of conische vormen, wat essentieel is voor de productie van een breed scala aan industriële componenten. Van de constructie van pijpleidingen en drukvaten tot de fabricage van windturbinemasten en industriële tanks, platenwalsen zorgen voor precisie en efficiëntie in het productieproces. De betrouwbaarheid en veelzijdigheid van deze machines maken ze onmisbaar voor metaalbewerkingsbedrijven die hoogwaardige en complexe structuren moeten vervaardigen.

Voordelen van tweedehands platenwalsen

De keuze voor tweedehands platenwalsen biedt tal van voordelen. Niet alleen zijn deze machines vaak direct beschikbaar, maar ze worden ook aangeboden tegen aanzienlijk lagere prijzen dan nieuwe exemplaren. Bovendien zorgen gerenommeerde leveranciers zoals Mach4Metal ervoor dat alle machines grondig geïnspecteerd en onderhouden worden voordat ze in de verkoop gaan. Dit geeft klanten de zekerheid van een betrouwbare investering zonder de hoge kosten van een nieuwe machine.

De markt voor platenwalsen blijft een uitdagend en dynamisch speelveld. Mach4Metal speelt hierop in door een breed scala aan kwaliteitsmachines aan te bieden, variërend van nieuwe tot tweedehands opties. Met hun diepgaande kennis en expertise zorgen zij ervoor dat klanten altijd de beste oplossing vinden voor hun specifieke behoeften. Of het nu gaat om een 6 meter lange platenwals of een zware Sertom machine van 320 ton, bij Mach4Metal bent u verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid.

Dit artikel valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven