Kleine seriegroottes buigen met maximale gereedschapscapaciteit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Kleine seriegroottes buigen met maximale gereedschapscapaciteit

De Amada HG 2204 ATC is een combinatie van een afkantpers met een automatische gereedschapwisselaar (foto's: Amada)

Vandaag de dag is er in de plaatverwerking vraag naar verschillende onderdelen en vaak ook in kleinere aantallen. De HG-serie van Amada voldoet aan die vraag door bijvoorbeeld de combinatie van afkantpersen met automatische gereedschapswisselaars en biedt zo een pionierstechnologie voor de bouw van prototypes en voor iedereen die kleine aantallen maakt.

Steeds meer plaatbewerkers worden met deze uitdaging geconfronteerd: de te produceren onderdelen worden specifieker, het aantal onderdelen neemt toe en de seriegroottes dalen. Amada bepaalt de marktspecifieke vereisten en pakt ze in overleg met haar klanten aan. Zo hebben bijvoorbeeld de berichten van gebruikers bevestigd dat bij de huidige productievereisten het tijdsaandeel van de productieve buigprocessen in sommige omstandigheden minder dan 50% bedraagt. Amada toont met de HG ATC aan hoe dat kan worden vermeden. De servo-hydraulisch aangedreven afkantpersen van de HG-serie worden uitgerust met de automatische gereedschapswisselaar ATC. Met de buigceloplossing HG ATC die zo ontstaat, kunnen ook de kleinste seriegroottes onder tien stuks efficiënt worden geproduceerd. Amada biedt die combinatie in twee varianten aan: de HG 1003 ATC met een perskracht van 1.000 kN en een afkantlengte van 3.000 mm, en voor grotere formaten is de HG 2204 ATC met een perskracht van 2.200 kN en een afkantlengte van 4.000 mm de perfecte keuze.

De HG-serie van Amada kan worden uitgerust met de automatische gereedschapswisselaar ATC
De HG-serie van Amada kan worden uitgerust met de automatische gereedschapswisselaar ATC

Technologie met ervaring en ruime reserves

De automatische gereedschapswisselaar ATC is een unieke ontwikkeling waarmee Amada een pionier op de wereldmarkt is. Het bedrijf heeft evenwel jarenlange ervaring met die technologie door het beproefde gebruik van automatische gereedschapswisselsystemen in de buigcellen van de toenmalige Astro-serie. De flexibiliteit en ook de reserves van de gereedschapswisselaar zijn enorm. Het gereedschapswisselsysteem omvat 18 resp. 25 magazijnen voor matrijzen en 15 resp. 18 voor stempels. Elk magazijn kan gereedschap met een lengte tot 800 millimeter opnemen. De ATC is de enige oplossing die op dit moment in staat is om met dergelijke gereedschapslengtes te werken. In combinatie met de hoge precisie en de uitgesproken hoge gebruiksvriendelijkheid van de Amada-afkantpersen van de HG-serie is de HG ATC-serie een productoplossing die zowel gebruikers weet te overtuigen die vaak wisselende seriegroottes moeten afkanten als gebruikers die gespecialiseerd zijn in de productie van prototypes en enkelstuks. Een afkantpers die uitgerust is met de gereedschapswisselaar ATC geeft de klant de mogelijkheid om het aanbod aan zijn bestaande machinepark uit te breiden met opdrachten voor kleine aantallen.

Meer informatie over de Amada HG-ATC

Amada HG-ATC gereedschapwisselaar
Elk magazijn van het gereedschapswisselsysteem kan gereedschap met een lengte tot 800 mm opnemen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven