Ga naar hoofdinhoud

Gebruikte CNC bedfreesmachine uitstekend alternatief voor nieuw exemplaar

Zoals u weet kan een bedfrees zware, (middel)grote werkstukken met uiterste precisie bewerken, zoals boren, tappen en frezen. Gezien de huidige schaarste aan metaalbewerkers is de investering in een CNC gestuurde bedfreesmachine absoluut de moeite van het overwegen waard. En zeker wanneer een uiterst stabiele productiekwaliteit en snelle doorlooptijd vereist is met flexibele series, blijkt deze optie ten opzichte van een handbediende bedfrees helemaal geen overbodige luxe meer.

Kenmerkend aan een bedfrees is dat het bed stabiel op alle hoekpunten rust, waardoor er geen geometrische onnauwkeurigheden ontstaan bij de bewerking van een zwaar, volumineus werkstuk. Mach4Metal biedt een u een gevarieerd aanbod van gebruikte CNC-bedfreesmachines met diverse afmetingen en opties. Met de x-, y- en z-as kan de frees diverse bewegingen maken. De CNC-aansturing zorgen ervoor dat de gereedschappen en spindelaandrijving automatisch aangestuurd en ingesteld worden via computergestuurde programma’s. Deze kunnen in het geheugen worden gezet, zodat de operator niet constant dezelfde parameters hoeft in te voeren.

Gebruikte machines

De aanschaf van een nieuwe CNC-bedfreesmachine is bepaalde geen sinecure. Afgezien van het forse prijskaartje moet u tegenwoordig zeer lang wachten voordat de machine wordt geleverd. Dit vanwege de huidige leverwachttijden door tekorten aan grondstoffen, chips en vertragingen uit het land van herkomst (China en corona bijvoorbeeld). Maar heeft u wel een nieuwe CNC-bedfrees nodig? Er zijn ook veel gebruikte robuuste machines met marktconforme specificaties op de markt. Zoals bij Mach4Metal, leverancier van gebruikte metaalbewerkingsmachines in het Gelderse Babberich. Daar staat een aantal CNC-bedfreesmachines van gerenommeerde merken en relatief jonge datum die aan uw wensen zal voldoen.

Het assortiment van Mach4Metal biedt een rijk scala aan diverse formaten bedfrezen met een groot asbereik en verschillende spilvermogens- en snelheden. U vindt altijd iets van uw gading dat bij uw bewerkingsproces past. De machines staan compleet in de verkoophal bij Mach4Metal opgesteld en eventueel kunnen de medewerkers u een CNC-bedfrees demonstreren. Daarbij vertellen zij u alles over de bewerkingsmogelijkheden en vermogen van de machine en waarvoor u haar het beste kan inzetten. Als u voldoende geïnformeerd bent en de machine hebt aangeschaft, dan zal de machine binnen enkele dagen bij u in de werkplaats staan, waarna u haar direct in gebruik kan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven