Ga naar hoofdinhoud

Draaitafels onontbeerlijk bij kotteren grote werkstukken

Metaalbewerkers en machinebouwers die vaak werkstukken moeten kotteren zullen het beamen: de vraag naar groot, zwaar en complex 3D werk neemt de laatste jaren steeds meer toe. Niet alleen beschikken deze kotterbanken over een lang en minimaal over drie assen bewegend bed, maar behoort een draaitafel vaak tot de standaarduitrusting. Zo kunnen er werkstukken met een grote diameter moeiteloos worden opgespannen zonder dat de kotterbank in de weg zit.

Bij Mach4Metal is een uiteenlopend palet van gebruikte draaitafels voor kotterbanken verkrijgbaar in diverse afmetingen en gewichten. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een tafel aan te schaffen met een lastgewicht van maximaal 130 ton (!) De draaitafel bevindt zich meestal in het midden van het machinebed en kan ronddraaien voor een multifunctionele verspaning van het werkstuk. Vanwege de moderne besturingen is een kotterbank in staat om ingewikkelde 3D vormen te creëren.

Verschillende uitvoeringen

Uiteraard is een kotterbank-draaitafel voorzien van klemmen om het werkstuk op de tafel vast te zetten. Dankzij deze accessoire kan de bediener met exacte intervallen rond een vaste of roterende as de bewerking uitvoeren. Uiteraard zijn er tafels voor horizontale of verticale montage of een combinatie van beiden.

De tafel kan zowel op een vloerveld of een opspanveld worden geplaatst. Bij het opspannen van grote of lange werkstukken worden deze ondersteund door de draaitafel. In het geval van een CNC-bestuurde kotterbank wordt de draaitafel in het besturingsprogramma opgenomen. Het draaien van de tafel gebeurt via de B-as tot 360 graden. Staat de draaitafel op een onderbed, dan verschuift de tafel via de V-as.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven