Betrouwbare metaalpers onmisbaar gereedschap in vormgeving • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Betrouwbare metaalpers onmisbaar gereedschap in vormgeving

Elke industriële metaalbewerker beschikt wel over een metaalpers, hetzij hydraulisch en/of mechanisch. Het is een onmisbaar stuk gereedschap voor de vervorming van dunwandige metaaltoepassingen in een serieproductie, zoals plaat- of bandwerk. Omdat deze machine zoveel voorkomt, is het aanbod van gebruikte metaalpersen enorm groot, zodat er altijd wel iets bij zit dat aan de vraag voldoet.

Bij Mach4Metal is dat niet anders. In het magazijn in het Gelderse Babberich staat een indrukwekkend aanbod van mechanische en hydraulische metaalpersen. Het assortiment machines voorziet in zowel kleine als grote(re) werkstukken voor de meest uiteenlopende industrieën, van autofabrieken tot de productie van sieraden. De mechanische persen worden meestal ingezet voor licht omvormwerk of het ciseleren van kleine, smalle producten zoals juwelen. Ze hebben een beperkt persdrukniveau tot gemiddeld 5000 kN, maar werken wel zeer nauwkeurig en kunnen hoge kloksnelheden bereiken door middel van elektrische ondersteuning.

Hydraulische pers

De hydraulische tegenhangers van de mechanische pers hebben als voordelen een hogere persdruk en een volledige krachtslag. Een ander grote plus van hydraulische metaalpersen is dat ze een geringe hoeveelheid bewegende delen herbergen waardoor het onderhoud en het risico op storingen beperkt zijn. Uiteraard heeft dit type metaalpers een relatief hoge capaciteit met diverse slaglengtes en is er meer controle over de krachtoverbrenging. Daarnaast is de hydraulische pers voor een groot aantal bewerkingen inzetbaar, zoals dieptrekken, verkleining, vormen, staken, stansen en rechttrekken.

Welke type pers geschikt is hangt natuurlijk helemaal af waar deze voor gebruikt wordt. De verkopers van Mach4Metal geven advies op maat, zodat de klant de juiste aankoop doet. Wanneer een machine aanschaft wordt, kan deze in no-time op locatie worden gebracht en in bedrijf gesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven