Zwenkbuiger Schröder bewerkt semi-automatisch • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Zwenkbuiger Schröder bewerkt semi-automatisch

De Powerbend Professional van Schröder is uitgerust met een nieuwe achteraanslag met zuignappen (foto: Schröder)

Schröder uit Wessobrunn-Forst (D) heeft de Powerbend Professional, een zwenkbuigmachine met de mogelijkheid om zowel negatieve als positieve zettingen te verrichten, uitgerust met een optie waarmee plaatbewerking ook semi-automatisch uitgevoerd kan worden. Schröder presenteert deze machine als highlight tijdens de Blechexpo 2015 in Stuttgart (D) (3 t/m 6 november).

De optie die Schröder heeft toegevoegd om de Powerbend Professional gedeeltelijk te automatiseren is een nieuw ontwikkelde achteraanslag met zuignappen. De pneumatische klemming van plaatdelen levert als extra voordeel op dat ook plaatdelen met een grote radius aan de randen geklemd kunnen worden. Dit was voorheen met een normale achteraanslag met klemeenheid niet mogelijk. Mede dankzij de POS 2000 Professional besturingssoftware kunnen alle buigingen aan één zijde van de plaat automatisch en zonder tussenkomst van de operator gebogen worden.

Wisselaar

Naast de nieuwe achteraanslag met zuignappen op de Powerbend Professional toont Schröder, in Nederland op de markt gebracht door Tuwi uit Winterswijk, tevens een compacte gereedschapwisselaar voor de SPB Evolution UD en vergroot hiermee de flexibiliteit van de industriële zwenkbuiger. Het set-up proces gaat volledig geautomatiseerd als onderdeel van het buigproces. Dit wil zeggen dat een serieproductie eenvoudig en zonder tijdverlies omgezet kan worden naar een kleine serie.

De SPB Evolution UD presenteert Schröder op de Blechexpo met een compacte gereedschapwisselaar. dit systeem vergoort de flexibiliteit van de industriele zwenkbuiger (foto: Schröder)
De SPB Evolution UD presenteert Schröder op de Blechexpo met een compacte gereedschapwisselaar. dit systeem vergoort de flexibiliteit van de industriele zwenkbuiger (foto: Schröder)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven