Zuidberg kiest H-Brake Hybrid 110 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Zuidberg kiest H-Brake Hybrid 110

Een van de hybride kantbanken met een perskracht van 110 ton bij Zuidberg (foto: SafanDarley).

Zuidberg Staalservice in Ens heeft onlangs de eerste 2 SafanDarley kantbanken in een 110 tons hybride uitvoering geïnstalleerd gekregen. Door een samenspel van hydrauliek en elektronica is de H-Brake Hybrid een hybride, compacte en snelle machine die geschikt is voor het zetten van kleine complexe, dikke plaatdelen.

De nieuwe H-Brake Hybrid kantpers heeft een werklengte van 2.050 mm en is verkrijgbaar in uitvoeringen met een perskracht van 110 ton en van 170 ton. Vergeleken met de traditionele hydraulische kantpersen geeft de hybride uitvoering meer perscapaciteit per beschikbare buiglengte. SafanDarley noemt het een compacte hybride krachtpatser

In beperkte ruimte

Omdat deze kantpers over een buiglengte van zo’n 2 meter een maximale perscapaciteit van 110 dan wel 170 ton kan genereren, is het een ideale oplossing voor bedrijven met beperkte ruimte. Ook hoeven kleinere dikke plaatdelen niet meer op naar verhouding te lange kantpersen geproduceerd te worden. Zo wordt de inzetbaarheid van het aanwezige machinepark en dus de efficiency vergroot. Dit concept zorgt volgens SafanDarley dan ook voor een breed scala aan mogelijkheden.

Geen continue aandrijving

De H-Brake Hybrid kenmerkt zich door een hybride (hydrauliek en elektronica) concept. Een servomotor met directe aansturing zorgt voor de efficiëntie en snelheid, de hydrauliek voor kracht en duurzaamheid. De hybride aandrijving wordt alleen ingeschakeld als het nodig is. Dit gebeurt door bediening van het voetpedaal. In de tussenliggende periode staat de pomp stil. Door dit aandrijfconcept is de machine zeer energiezuinig en geluidsarm.

Door zijn hoog-dynamische Y-as regeling, met daal-en retoursnelheden van 230 mm/sec, worden cyclustijden behaald die tot 30% korter zijn dan bij traditionele hydraulische kantpersen, vermeldt de fabrikant.

Uitbreiding machinepark

Bij Zuidberg zijn onlangs de eerste 2 van deze kantbanken in 110 tons uitvoering geïnstalleerd. Eind 2017 is het machinepark van Zuidberg Staalservice tevens uitgebreid met een H-Brake 320T, E-Brake 130T Ultra en twee E-Brake 35T ergonomic kantpersen. Met deze uitbreiding van het machinepark verwacht Zuidberg de processen verder te optimaliseren en zeer diverse, hoogwaardige producten te maken.

Zuidberg bestaat uit vier productiebedrijven met elk een eigen specialisme. Het bedrijf is marktleider van front-hefsystemen en front-aftakassen in de agrarische sector en bewerkt en produceert klantspecifieke stalen componenten uit stafmateriaal, plaatmateriaal, smeed- en/of gietdelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven