Zeven vijfassers Handtmann voorzien luchtvaartsector • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Zeven vijfassers Handtmann voorzien luchtvaartsector

De Handtmann HBZ AeroCell 500/200 bij TPI in Abu Dhabi (foto's: Handtmann)

Tawazun Precision Industries (TPI) in Abu Dhabi heeft zeven vijfassers van Handtmann in gebruik voor de productie van aluminium vliegtuigonderdelen. Met deze machines bewerkt TPI meer dan 50 verschillende onderdelen. De bewerkingscentra van Handtmann variëren daarom ook in termen van machinetype.

Voor het bewerken van rompdelen cockpit frames, vleugeldelen en verschillende liggers tot een lengte van 6.000 mm, gebruikt TPI een PBZ HD 600 bewerkingscentrum. De twee HBZ Compact Cell 200/100 horizontale bewerkingscentra met een tafel van 2.000 mm x 1.000 mm, worden toegepast bij de productie van  verschillende structurele onderdelen in vleugels en rompdelen. De bewerkingscentra hebben een spil met een vermogen tot 30.000 min-1. Daarnaast beschikt TPI over vier HBZ AeroCell 500/200 machines geschikt voor pallets met een afmeting van 5.000 mm x 2.000 mm. Deze bewerkingscentra worden ingezet voor hogesnelheidsverspaning van rompframes en tevens voor cockpit- en vleugeldelen. De grote palletafmetingen stelt TPI in staat om meerdere identieke werkstukken uit één aluminium blok te verkrijgen. De machines zijn voorzien van een krachtige 125 kW spil met een maximaal toerental van 30.000 min-1. Dit resulteert in een hoog verspaanvolume en korte bewerkingstijden. Door de geïntegreerde palletautomatisering kunnen de HBZ AeroCell machines 24/7 produceren.

De HBZ AeroCell is geschikt voor pallets met een afmeting van 5.000 mm x 2.000 mm
De HBZ AeroCell is geschikt voor pallets met een afmeting van 5.000 mm x 2.000 mm

Groei

TPI levert aan grote luchtvaartfabrikanten in Frankrijk, Italië en de VS zoals Airbus, Boeing, Stelia, Alenia Aermacchi, BAE Systems en Dassault Aviation. Momenteel heeft TPI 100% van de productiecapaciteit bezet, maar door nieuwe aanvragen en de verwachte groei moet dit de komende drie jaar met nog eens 50% per jaar groeien. TPI wil dit in eerste instantie niet voor elkaar krijgen door nieuwe machines aan te schaffen, maar door bewerkingsstrategieën, programmering, gereedschappen en onderhoudintervallen te optimaliseren.

In het machinepark van TPI staan zeven bewerkingscentra van Handtmann voor de productie van aluminium vliegtuigonderdelen
In het machinepark van TPI staan zeven bewerkingscentra van Handtmann voor de productie van aluminium vliegtuigonderdelen

In Nederland worden de machines van Handtmann vertegenwoordig door Dymato uit Veenendaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven