Ga naar hoofdinhoud

Zandstra investeert in tweede MTE

Amper anderhalf jaar nadat Zandstra Metaalbewerking te Geleen in een bedfreesmachine van het Spaanse merk MTE (Machine Tool Engineering SA) investeerde, heeft het bedrijf er een tweede bijgekocht. De koop werd ditmaal gesloten op de MTE-stand tijdens de afgelopen EMO te Hannover.

De machine is rechtstreeks van de beurs aan Zandstra geleverd, zo meldt de Nederlandse vertegenwoordiger Promas van de in het Spaanse Baskenland gevestigde fabrikant, die zich toelegt op de ontwikkeling en productie van grotere freesmachines.

 

Met Heidenhain

De nieuwe machine, van het type BT-3200, is uitgerust met een Heidenhain iTNC530 besturing en lineaire geleidingen, die zich onder andere lenen voor frezen met hogere snelheden op grote machines. Het bereik van de BT-3200 is 3200 x 1200 x 1500 mm. Met de automatische universele freeskop zijn ook complexe bewerkingen mogelijk. De machine is verder voorzien van een gereedschapmagazijn met 40 posities en een automatische gereedschapwisselaar. De koeling vindt plaats door de spil. Ook drie spanentransporteurs maken deel uit van de machineconfiguratie.

 

Zandstra

Het familiebedrijf Zandstra Metaalbewerking is sinds 1954 actief op de industriële markt. De onderneming levert hoogwaardig draai- en freeswerk aan uiteenlopende sectoren: offshore, automobielindustrie, (petro-)chemie, scheepvaart, recyclingindustrie en algemene machinebouw. Met name in groot freeswerk (speciaal solids) en het boren van pijpplaten is veel ervaring opgebouwd. Zandstra beschikt voor deze werkzaamheden over een eigentijds machinepark van CNC-draai en freesmachines, waaronder freesbanken van Hartford en Hedelius, die eveneens deel uitmaken van het programma van Promas. Bekijk ook de video hieronder over de aflevering van de MTE in 2012:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven