Nieuws

Zaagmachines met meedraaiende zaagbandgeleiding

De Everising E-530 (foto's: Hoffmann-Metalcare).

Zaagmachineproducent Everising uit Taiwan, met het centrale Europees magazijn bij Hoffmann-Metalcare, gebruikt de EMO Hannover als Europees podium voor de introductie van een aantal innovatieve machines. Tot de noviteiten behoren twee volautomatische bandzaagmachines, de EP-330S en de E-530.

De EP-330S en E-530 bandzaagmachines onderscheiden zich door het stijf geconstrueerde machineframe en de tweezijdige, lineaire geleiding op het portaalframe. De machines lenen zich voor de zwaardere, stabiele zaagbanden met een breedte van 54 mm respectievelijk 67 mm. Opmerkelijk zijn verder de hoge sterkte van de liggers en de automatisch meedraaiende zaagbandgeleiding.

Koelvloeistof en anti-trilling

Zowel met de Everising EP-330S als met de Everising E-530 is zelfs bij zware materialen een hoge zaagsnelheid mogelijk. De machines zijn uitgevoerd met een unit voor gedwongen toevoer van koelvloeistof waardoor de zaagtandtemperatuur tijdens het zagen laag blijft, terwijl vibraties van de zaagband actief worden voorkomen. De anti-trillingsfunctie zorgt bovendien voor een langere levensduur van de zaagbanden.

Everising EP-330S.

Voor de neerwaartse beweging is de EP-330S voorzien van een servo-regeling en de  E-530 van een zeer nauwkeurige NC-regeling. De speciale Everising zaagmethode zorgt voor geringere zaagbandbelasting terwijl spaanproblemen worden voorkomen door de afvoer van spanen via een band met ruime opvang direct onder de zaaglijn.

Minimale kosten

Door de lange levensduur van de zaagbanden en de relatief korte zaaglengte staan de nieuwe Everising zaagmachines garant voor minimale kosten per zaagbewerking. De automatisch instelbare dubbele spaanborstel houdt het zaagvlak schoon en voorkomt beschadigingen aan de zaagband. Door de geringe tordering van de zaagband worden spanningen tot een minimum teruggebracht. Voor de aanvoer van zaagmateriaal wordt gebruikgemaakt van een effectieve anti-slip-klemunit met lineaire geleiding en zeer hoge nauwkeurigheid.

Bediengemak

Ook aan bediengemak is gedacht. Zo wordt de operator ondersteund met een nulpuntinstelling bij het begin van het zagen. Bij handmatige bediening voorzien de zaagmachines in een achteraanslagfunctie voor aanpassing van de zaaglengte.

Standaard bieden de EP-330S en E-530 een variabele snelheidsregeling van de zaagband via een frequentieregelaar, de bewegingen van de lineaire geleiding en de klembek zijn op elkaar afgestemd. Verder is de machine uitgevoerd met hydraulische zaagbandspanning, voorraadbeveiliging, haaksheidsbewaking, breukbeveiliging en hydraulisch geregelde zaagbandgeleiding.

Everising

Everising, in Nederland vertegenwoordigd door Hoffmann-Metalcare, is gespecialiseerd in de productie van middelgrote en grote zaagmachines. Het bedrijf investeert veel in onderzoek en ontwikkeling en beschikt over 2 productielocaties in Taichung (Taiwan) en Kunshan (China). Jaarlijks worden ruim 2.000 units geproduceerd. Naast verkoopkantoren in Taiwan en China heeft het bedrijf wereldwijd meer dan 40 verkoopagenten.

Hoffmann-Metalcare

Hoffmann-Metalcare, het Europese distributiecentrum voor Everising zaagmachines in Zwijndrecht, biedt een veelzijdig en veelomvattend programma zaag- en speciaalmachines en gereedschappen voor verspanende én niet-verspanende bewerkingen evenals een breed team vakspecialisten voor engineering, service en onderhoud.

Everising staat op de EMO in hal 16, standnummer E06.

Bekijk ook:

      NIEUW

Dossier EMO
Metaal Magazine

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven