Ga naar hoofdinhoud

Zaag Kinkelder voor langsnaadgelaste buis

Zaagbladenproducent Kinkelder heeft een cirkelzaag ontwikkeld voor binnengeschaafde, langsnaadgelaste stalen buizen: de ScarfMaster. Ten opzichte van een conventionele zaag is het zaagblad onder andere dikker.

“Een klant die langsnaadgelaste ERW-buizen produceert voor de Oil & Gas industrie legde bij ons de vraag neer om een oplossing te ontwikkelen voor het relatief snel beschadigen van de toegepaste cirkelzagen,” stelt Leo Molenaar, application engineer bij Kinkelder. “Punt is dat, na het schaven van de inwendige lasnaad, in de buis een circa 6 mm dikke lasrups van relatief hard staal achterblijft. Bij het doorzagen van de buis raakt de zaag op een gegeven moment die lasrups, waardoor er een enorme piekbelasting op meestal één zaagtand optreedt. Niet zelden resulteert dit in tandbreuk”.

 

Iets dikker

De ScarfMaster is een ten opzichte van conventionele zaagbladen iets dikkere zaag, voorzien van gesoldeerde hardmetaal-tanden met een specifieke geometrie. Het toegepaste hardmetaal is bovendien beter bestand is tegen stotende belasting. De zaag heeft ook een extraschouder wat de tand een hoge stabiliteit geeft. De ScarfMaster is dit jaar officieel geïntroduceerd op de vakbeurs Tube in Düsseldorf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven