Nieuws

YCM viert 60-jarig bestaan

Tijdens een tour door de Productiefaciliteiten van YCM konden we een kijkje nemen in de gieterij van het Taiwanese bedrijf. Hier worden onder andere de machinebedden gegoten (foto: Tim Wentink)

Afgelopen vrijdag bezocht Metaal Magazine op uitnodiging van Jeroen Bender van Bendertechniek uit Veenendaal de productiefaciliteiten van YCM in Taichung (Taiwan).YCM, één van de grootste machinebouwers in Taiwan vierde die dag haar 60-jarig bestaan. Tijdens de bijeenkomst en de rondleiding door de gieterij en de verschillende assemblage- en bewerkingshallen presenteerde het bedrijf hoe het overgrote deel van de bewerkingscentra in eigen huis worden geproduceerd.

YCM schaalt zich in als een fabrikant van bewerkingscentra die qua nauwkeurigheid net onder het toplevel zit. De machines behalen een nauwkeurigheid tussen de 2 en 5 micrometer en dit is voor het overgrote deel van de metaalbewerkers voldoende. YCM is bewust in deze categorie gaan zitten omdat ze op deze manier betaalbare en kwalitatieve machines op de markt kunnen zetten. Bijzonder was dat het bedrijf het grootste deel in eigen huis produceert. Zo worden de kernonderdelen van een machine zoals spillen, zwenktafels, draaizwenkkoppen en gietdelen in eigen beheer geproduceerd. De video hieronder toont aan hoe het gieten van een groot machinebed er bij YCM aan toe gaat. Met een laatste uitbreiding heeft de gieterij nu een capaciteit tot 820 ton per maand. Verder hebben we bij YCM ook de nodige foto’s geschoten. Bekijk hier de fotoreportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven