Xteg start Benelux-kantoor voor HGTech-lasers • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Xteg start Benelux-kantoor voor HGTech-lasers

Fiberlaser- en machineproducent HGTech krijgt een eigen Benelux-kantoor. Het Duitse Xteg GmbH (de Europese hoofdvertegenwoordiger van HGTech) wordt versterkt door de opening van Xteg Benelux in Enschede. Dit bedrijf brengt in de Benelux nu de fiber-lasersnijmachines op de markt. Ook verzorgt het service, onderhoud en accessoires.

Rogier Verdegem, oprichter en eigenaar van Xteg Benelux, is al bijna 25 jaar specialist in automatisering en systeemintegratie op het gebied van lasersnijmachines en het optimaliseren van metaal- en plaatbewerkingsprocessen. Zijn ruime ervaring hiermee vormt een belangrijke bouwsteen voor Xteg GmbH.

‘Klantgerichtheid’

“Ik heb besloten om met Xteg GmbH samen te werken omdat ik de oprichters en bedrijfsleiders al vele jaren persoonlijk ken en we dezelfde manier van denken en klantgerichtheid hebben. Voor ons is het duidelijk dat de kwaliteit van de machines samen met een eersteklas after-sales de vertrouwensbasis vormen.”

Op de nieuwe locatie in Enschede worden klantspecifieke en toekomstgerichte oplossingen aangeboden. “Door de combinatie van een gunstige prijs-prestatieverhouding met kwalitatief hoogwaardige onderdelen uit Europa en Japan wordt een win-winsituatie gecreëerd voor plaatbewerkende bedrijven”, geeft Verdegem aan.

‘Fiber in plaats van CO2

Het Chinese HGTech is sinds 1977 op de markt. Met ruim 8.000 medewerkers behoort het bedrijf wereldwijd, aldus Xteg, tot de top-10 van lasersnijmachinefabrikanten.

Verdegem ziet volledig geautomatiseerde fiber-lasersnijmachines als de toekomst in de metaalbewerkingsindustrie. “De huidige CO2-lasersnijmachines zijn niet meer economisch in gebruik en moeten vervangen worden.”

“Xteg Benelux installeert moeiteloos betrouwbare, volledig geïntegreerde fiber-lasersnijmachines in de bestaande productiesoftwaresystemen. We bieden onze klanten een economisch verantwoorde aanloop naar Industrie 4.0.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven