Nieuws

Workshops metaalkunde uitgebreid

Practicum workshop metallografie (foto: MATinspired).

MATinspired heeft de workshops metaalkunde en metallografie uitgebreid van een ééndaagse naar een tweedaagse cursus. Bovendien wordt de nieuwe workshop ‘Metaalkunde en Positieve Materiaal Identificatie (PMI)’ gegeven.

De korte workshops bevatten zowel een theoriegedeelte als een practicum. Het practicum, dat wordt gehouden in het laboratorium van MATinspired, moet de cursist meer gevoel geven bij de onderwerpen die in het theoriegedeelte worden behandeld. De workshops worden gegeven door dr. ir. Niels Kuijpers, directeur eigenaar van MATinspired, die veel ervaring heeft met onderzoek aan metalen.

PMI

Tijdens de nieuwe ééndaagse workshop Metaalkunde en Positieve Materiaal Identificatie (PMI) wordt ingegaan op de metaalkunde die nodig is om een accurate metaalidentificatie met diverse types analytische apparatuur uit te voeren. Hier is ’s middags een practicum, gegeven door De Looper Analytical. Dan worden diverse metingen uitgevoerd met behulp van apparaten als röntgen fluorescente (XRF) en optische emissie spectroscopie (OES).

MATinspired, gehuisvest in het kenniscentrum Gate2 in Gilze-Rijen, verzorgt onder andere diverse workshops en cursussen op het gebied van metaalkunde.

De eerstvolgende PMI-workshop wordt gehouden op 1 februari 2018.
Bekijk alle workshops

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven