Ga naar hoofdinhoud

Wolters (Nevat): ”Onderwijs probleem”

Rindert Wolters, in het dagelijks leven CEO van Brabant Alucast International , denkt dat de Nederlandse maakindustrie nog groter en sterker zou kunnen zijn, als er meer technisch geschoolde jongeren instromen. Het gebrek hieraan, belemmert de maakindustrie in haar groei. “Het onderwijs wordt in toenemende mate een probleem”, constateert de Nevat-voorzitter

Bedrijven moeten zich allereerst meer bewust worden van de problematiek, want het is nog niet bij iedereen doorgedrongen, zegt Mario Nefkens. Hij werkt bij de Kamer van Koophandel Limburg, die samen met de vakorganisaties FNV en De Unie, Kenteq en de Koninklijke Metaalunie het project Metaal in Beweging heeft opgezet.

 

Flexibilisering

Frederik Lodeizen, directeur van de Federatie Metaalplaat (FDP). “Flexibilisering is absoluut een thema in 2012. Aanvankelijk gericht op het opvangen van de krimp van de markt. Maar als het omslagpunt straks komt, moet je flexibilisering inzetten om de groei op te kunnen vangen. Je organisatie moet adaptief zijn om met deze bewegingen mee te kunnen gaan.”

 

Impuls

In Eindhoven wordt gewerkt aan de start van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap, de nieuwe mbo-centra die aansluiten op de regionale economische speerpunten en voor een impuls in het beroepsonderwijs moeten zorgen. Hans van Brussel, directeur, wil tegen 2016 jaarlijks 250 vakmensen in de richting high-tech systems op de arbeidsmarkt afleveren.

 

Lees meer over de onderwijsproblematiek in een bijgevoegd persbericht van VNU:

 

doc bestand  Rindert Wolters Nevat Esef

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven