WNT met DiveMaster en Tool-O-Mat op EMO • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

WNT met DiveMaster en Tool-O-Mat op EMO

Het nieuwe hoge-voeding freessysteem HFC 19 met een maximale voeding per tand voor hoge spaanvolumes (foto: WNT).

WNT toont op de EMO nieuwe gereedschapsoplossingen, als de MonsterMill PCR Uni (de ‘DiveMaster’), de HFC 19, de WTX – Change Feed en de nieuwste generatie ‘Tool-O-Mat’.

De duikfrees MonsterMill PCR Uni zorgt bij het ruwfrezen met vier snijkanten voor een hoog tijdspaanvolume en brengt als gereedschap met finishvertanding zeer goede finishoppervlakken. Eigenschappen, als het steile induiken, het snelle centreren dankzij de gepatenteerde centreerpunt en het trillingsvrij schuin induiken tot een induikhoek van 45°, maken de DiveMaster ideaal voor de bewerking van staal, roestvast staal en gietijzer.

HFC 19

Het nieuwe hoge-voeding freessysteem HFC 19 heeft een snedediepte van ap 3,3 mm en een maximale voeding per tand voor hoge spaanvolumes. De geoptimaliseerde spaankamers waarborgen optimale spaanafvoer, voor een stabiele en veilige loop. Omdat de verspaningskrachten overwegend axiaal worden gestuurd, ontstaan nauwelijks trillingen en wordt de spindel ontlast.

De nieuwe WTX – Change Feed heeft het eerste wisselkopsysteem met drie snijkanten. Vergeleken met het wisselkopsysteem met twee snijkanten behaalt de WTX – Change Feed 50 – 100% hogere voeding, wat bewerkingstijden aanzienlijk verlaagt.

Tool-O-Mat

In lijn met het EMO-motto van dit jaar (‘connecting systems for intelligent production’) brengt WNT de nieuwste generatie gereedschapuitgifteautomaat ‘Tool-O-Mat’. Zo heeft de klant direct toegang tot zijn standaard gereedschappen en kan hij, zodra gereedschapswissel nodig is, het benodigde product uit het uitgiftesysteem halen. Ook vervallen stappen als het vaststellen van de vraag, bestelling via de inkoop, goederenontvangst of het opslaan van het gereedschap. En omdat het een consignatiemagazijn is (de gereedschappen blijven WNT-eigendom, totdat deze uitgenomen worden) zijn er voor de klant geen aanschaf- en opslagkosten. Dit snelle gereedschapbeheer minimaliseert stilstand.

WNT op EMO 2017: hal 5, stand B70.

Voorbeschouwing

Metaal Magazine is aanwezig op de EMO in Hannover om verslag te doen van de beurs.
Het vakblad heeft een extra dik (70 pagina’s!) voorbeschouwingsnummer uitgebracht.
Neem een abonnement

Bekijk ook:

Dossier EMO
Metaal Magazine

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven