Wisselplaatfrees voor zwaar voorbewerken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wisselplaatfrees voor zwaar voorbewerken

De M8065HD wisselplaatfrees voor zware vlakfreesbewerkingen (foto: Widia).

Widia komt met het M8065HD wisselplaat-freesprogramma voor zware freesbewerkingen in staal en gietijzer. Het nieuwe programma biedt kortere insteltijden en lagere voorraadkosten door één gereedschap te gebruiken voor meerdere soorten bewerkingen bij het frezen van staal en gietijzer.

Ontworpen met 8 snijkanten en extra brede spaangroeven, is de M8065HD in staat om diepe snedediepten te bereiken en tegelijkertijd hoge verspaningssnelheden te produceren tijdens vlakfrezen, stelt het bedrijf.

“Vlakfrezen is een van de meest voorkomende bewerkingen, dus hebben we een veelzijdige en kosteneffectieve oplossing ontworpen die onze klanten substantiële verbeteringen oplevert in verspaningspercentages in staal en gietijzer”, zegt Christine Schneider, Widia senior global portfolio manager.

“De M8065HD vertegenwoordigt een kant-en-klare oplossing voor klanten in algemene techniek, energie en automobielindustrie die hun hoeveelheid vlakfreesgereedschappen willen verminderen en hun bewerkingsopbrengst willen vergroten.”

3 soorten

Ontworpen met een instelhoek van 65ᵒ en een 6,35 mm dikke wisselplaat, heeft de M8065HD één universele wisselplaatgeometrie in 3 hardmetaalsoorten: WP35CM, WK15CM en WU20PM.

De kwaliteit WP35CM is geschikt voor alle soorten staal.

WK15CM is ontworpen voor gietijzeren materialen en het beste presteert in droge toepassingen, hoewel het gereedschap ook in natte omstandigheden kan worden gebruikt.

De universele hardmetaalsoort WU20PM is bruikbaar voor de bewerking van staal, rvs en hoge temperatuur legeringen voor in zowel droge als natte toepassingen.

2,37 mm schilvlak

Alle wisselplaten zijn ontworpen met een schilvlak van 2,37 mm voor goede betrouwbaarheid en oppervlakteafwerking.

Deze belangrijke ontwerpkenmerken in combinatie met 8 snijkanten van wisselplaten stellen klanten in staat om de totale machine-insteltijden en voorraadkosten te verminderen door één gereedschap te gebruiken voor meerdere soorten bewerkingen.

M8065HD wisselplaatfrezen zijn verkrijgbaar in 9 metrische diameters tussen 50 mm en 315 mm en 1 wisselplaatgeometrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven