Wire en Tube groter dan ooit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wire en Tube groter dan ooit

De internationale vakbeurzen Wire 2012 en Tube 2012, die van 26 tot en met 30 maart plaatsvinden in Düsseldorf (twee weken na de Techni-Show), worden groter dan ooit. Samen bereiken ze de magische grens van 100.000 vierkante meter vloeroppervlakte, waardoor dit internationale evenement doordringt in de lijst van grote industriële beurzen zoals bijvoorbeeld de ‘K’.

Friedrich-Georg Kehrer, projectleider van Tube en Wire, oogde tevreden op de persconferentie die op 31 januari plaatsvond in Bosch en Duin. “Waren de vorige Wire en Tube in 2010 ook al niet slecht bezocht, ondanks de naweeën van de crisis en vulkaanas uit IJsland, de edities van 2012 gaan vooral qua vierkante meters zeer goed. Het is de dertiende editie  en we verwachten zo rond de 70.000 bezoekers. De meeste bezoekers komen uit Duitsland en de omringende landen, maar we verwachten ook veel bezoek van de andere continenten.”

 

Wire en Tube in Düsseldorf

Kehrer roemt de Wire en Tube beurzen vanwege het grote aantal werkende machines. Bezoekers krijgen vaak ook uitleg van de operators die de machines bedienen zoals hier op de stand van Wafios (foto: Paul Quaedvlieg)

 

Met 1.270 exposanten (stand begin februari 2012) groeit de Wire 2012 licht ten opzicht van 2010 (1217). Deze exposanten komen uit 45 landen en nemen in totaal 57.000 vierkante meter in beslag. Bij de Tube 2012 staat de teller op 1131 exposanten uit 44 landen die in totaal op 48.000 vierkante meter beursvloer gaan staan. Kehrer: “De groei in vierkante meters komt vooral omdat meer exposanten ook meer machines willen laten zien. Nederlandse bedrijven komen graag naar de Wire en Tube. Op de Tube staan maar liefst 36 bedrijven uit Nederland, op de Wire staan 16 Nederlandse exposanten.”

 

Productie en handel

Wire 2012 toont vooral draadproductie en afwerkingsmachines, maar ook gereedschappen, technologie, grondstoffen, hulpmaterialen en speciaaldraad. Ook zijn er veel draadhandelaren aanwezig. Wire 2012 vindt plaats in de hallen 9 tot en met 12, 16 en 17. In hal 15 bevindt zich alles op het gebied van bevestigingstechnologie en in hal 16 is alles te vinden op het gebied van veerproductietechnologie.

 

Tube 2012 presenteert het complete aanbod van pijp- en buisproductie inclusief verwerking en handel. Denk hierbij aan pijp- en buisproductiemachines, zaagmachines, buigmachines, gereedschappen, procestechnologie, profielen, opslag- en beheersystemen en technologie op het gebied van olie- en gasindustrie. Tube 2012 vindt plaats in de hallen 1 tot en met 7a.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven