Winnaars TechniShow Innovatie Award 2016 • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Winnaars TechniShow Innovatie Award 2016

De uitreiking van de TechiShow Awards in 2016 (foto: Metaal Magazine).

Aan de vooravond van de eerste beursdag van de TechniShow 2016 is Romias onderscheiden met de Platina TechniShow Innovatie Award 2016. Tuwi en Exner Ingenieurstechniek kregen respectievelijk de gouden en zilveren onderscheiding uitgereikt.

De Romias-MI robotbesturing van Romias zet een volgende stap om het gebruikersgemak met het werken met robots te verbeteren. Simpele storingen bij complexe robotcellen kunnen met deze nieuwe besturing eenvoudig worden opgelost. Het zelflerende vermogen en ingebouwde intelligentie zijn tevens redenen dat de jury de Romias-MI robotbesturing heeft onderscheiden met de Platina Innovatie Award 2016. Door een ingebouwde intelligentie heeft de operator minder voorkennis nodig om de productiecel te programmeren en om eventuele storingen te verhelpen. Romias-Mi beschikt over een intuïtieve dialoogbesturing die door middel van 3D-visualisaties fouten in parameters vroegtijdig kan detecteren. Een andere kenmerk dat de jury kon waarderen is dat de besturing storingen actief kan helpen oplossen zonder de productie te stoppen.

Zwenkbuigen

Tuwi ontving de gouden Award met de Powerbend van Schröder. De Powerbend is een zwenkbuigmachine deze machine kan een interessant alternatief zijn voor het afkanten als productietechniek. Opvallende eigenschappen van deze machine zijn de zuigtafel voor de positionering van de plaat en de optionele draaibare bovenbalk. Deze draaibare bovenbalk stelt Schröder in staat om de zwenkbuiger met meer gereedschappen uit te voeren. Dit komt bijvoorbeeld van pas bij het buigen van complexe plaatdelen.

Automatische robotprogrammering

De zilveren onderscheiding van de TechniShow Innovatie Award 2016 ging naar het Instant Robot Programming system van Exner. Dit automatische robotprogrammeersysteem is inzetbaar voor de automatisering van enkelstuksfabricage. Het systeem scant halffabrikaten met een lasercamera en genereert vervolgens volautomatisch robotprogramma’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven