Win aanbesteding bij Defensie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Win aanbesteding bij Defensie

bron: Mediacentrum Defensie.

Defensie houdt een jaarlijkse wedstrijd om het MKB uit te dagen om met nieuwe ideeën te komen Thema van de komende Defensie Innovatie Competitie (DIC) is ‘Smart Medics’. Bedrijven kunnen ideeën aandragen voor smart medics-systemen. De winnaar van de DIC krijgt niet alleen 200.000 euro om het idee verder uit te werken, maar is tevens verzekerd van de bijbehorende aanbesteding. Inschrijven is mogelijk tot 3 september.

Over de wedstrijd wordt op 2 juli een toelichting gegeven op de korporaal van Oudheusden Kazerne in Hilversum. Aanmelden voor deze toelichting kan tot uiterlijk 26 juni.

Defensie Innovatie Competitie

De Defensie Innovatie Competitie – kortweg DIC – is voor de eerste keer georganiseerd in 2009 en is sindsdien een jaarlijks terugkerend element.

Met deze landelijke innovatiewedstrijd daagt Defensie startups en het midden- en kleinbedrijf uit om nieuwe ideeën te lanceren waarmee militairen veiliger of efficiënter kunnen optreden.

Samenwerken met Defensie

Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. Enerzijds helpt de competitie Defensie bij het vinden van oplossingen voor defensiespecifieke vraagstukken.

Anderzijds is het voor het MKB de uitgelezen kans om kennis te maken met de Krijgsmacht. In een reguliere setting is het voor het MKB namelijk niet heel eenvoudig om een vruchtbare samenwerking aan te gaan.

‘Smart Medics’

Het thema voor 2020 is ‘Smart Medics’. Slimme technologie kan de gezondheidzorg voor militairen helpen verbeteren.

zo maken technologische ontwikkelingen het mogelijk op verbeterde manieren inzicht te krijgen in de gezondheid en inzetbaarheid van militairen.

Dat leidt tot betere zorg onder alle omstandigheden. Verder kan technologie een rol spelen in preventie, behandeling of zorg op afstand. Ook maakt die het verloop van medische overdracht sneller en accurater.

Toelichting bij DIC2020

Defensie geeft op 2 juli een toelichting op de intenties en verwachtingen van de DIC2020 op de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan (uiterlijk 26 juni 12.00 uur) via de berichtenmodule in Negometrix of per e-mail aan v.oostveen.01@mindef.nl of S.Scheer@mindef.nl.
Kijk voor meer informatie in de leidraad voor inschrijving.

Meedoen met de wedstrijd

Uiterlijk 3 september kunnen ideeën worden ingezonden. De jury kiest vervolgens 5 finalisten. De winnaar, die na een presentatie op 26 november wordt bekendgemaakt, ontvangt 200.000 euro voor een ontwikkelopdracht.

Meer info wedstrijd

Defensie Innovatie Competitie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven