Wila start bouw tweede productielocatie Lochem • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wila start bouw tweede productielocatie Lochem

V.l.n.r.: Wim Maas (Maas Architecten), Jan Brunshorst (Kreunen Bouw), Frank Rouweler (Wila), Hans Willemsen (Wila), Bart Kempers (Wila) en Jorrit Hulshof (Maas Architecten) (foto: Elmar Jense).

Wila gaat in Lochem een tweede productievestiging bouwen. Het bedrijf heeft samen met hoofdaannemer Kreunen Bouw Lochem de papieren getekend om in januari te kunnen starten met de bouw.

Het nieuwe pand is nodig door de forse groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Ook wil Wila klaar zijn voor de toekomst.

De bestaande locatie (hoofdkantoor en productie) aan de Goorseweg in Lochem blijft bestaan. De fabriek daar wordt opnieuw ingedeeld om de gereedschapshouders optimaal te kunnen produceren.

De tweede productielocatie komt vlakbij, aan de Kwinkweerd, tussen TKF en Praxis. Hier zal de productie zich toespitsen op kantpersgereedschappen.

Een artist impression van het nieuwe pand.

De eerste werkzaamheden zullen in januari van start gaan. De verwachting is dat het pand in het vierde kwartaal van 2020 klaar is. Hoofdaannemer Kreunen Bouw Lochem zal bij de bouw worden ondersteund door Alferink installatietechniek uit Groenlo en architect Maas Architecten uit Lochem.

Productiviteit kantpers

Wila ontwikkelt en produceert wereldwijd high-end klemsystemen en gereedschappen voor kantpersbouwers en -gebruikers.

Het bedrijf wil voortdurend gereedschappen ontwikkelen en produceren die de productiviteit en kwaliteit van het buigproces verder omhoog brengt. Wila werkt wereldwijd samen met de belangrijkste kantpersbouwers, zodat continu geïnvesteerd kan worden in de nieuwste buigtechnologieën.

Het gaat om een combinatie van kantpers en gereedschap om als match tussen machine, gereedschap en operator maximale kantpersproductiviteit te bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven