Wila lanceert online tool voor gereedschapsselectie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wila lanceert online tool voor gereedschapsselectie

Op de EuroBlech lanceert Wila de Tool Advisor. Deze tool helpt gebruikers om het juiste kantgereedschap te selecteren (foto: Wila)

Nog geen paar maanden na de lancering van een webportal introduceert Wila op de EuroBlech (25 – 29 oktober aanstaande in Hannover) de Wila Tool Advisor. Deze high-end engineeringstool stelt de eindgebruiker in staat online te bepalen welk kantpersgereedschap het meest geschikt is voor een specifiek buigvraagstuk. In het geval dat het benodigde gereedschap niet standaard beschikbaar is, is het mogelijk direct een special te ontwerpen en tevens online te bestellen. 

De Wila Tool Advisor is tevens een manier voor kantpersfabrikanten en distributeurs om de eindgebruiker te assisteren een specifiek buigvraagstuk op te lossen. Bovendien is de Tool Advisor een duidelijk signaal dat Wila niet alleen denkt in hardware, maar de eindgebruiker meer en meer deelgenoot maakt van zijn eigen engineeringproces wat geheel in lijn ligt met Industrie 4.0.

Gebruiksgemak

De Wila Tool Advisor is een toonbeeld van gebruiksgemak. Wie een account opent op webshop.wila.nl kan meteen stap voor stap de Tool Advisor doorlopen. Starten met de Wila Tool Advisor kan op twee manieren: vanuit een specifiek buigprobleem of door direct een special te ontwerpen. In dat laatste geval weet de eindgebruiker welke standaard Wila tool aangepast dient te worden om er een specifiek op zijn buigvraagstuk toegesneden special van te maken.

Advies

Om een zo optimaal mogelijk advies te genereren, biedt de Tool Advisor de eindgebruiker de mogelijkheid aanvullende gegevens in te voeren. Gegevens als type kantpers, type kantpersgereedschap alsmede soort en dikte van het te buigen materiaal. Bovendien kan de eindgebruiker een tweedimensionale schets maken van zijn plaatproduct. Op basis van al deze gegevens komt de Wila Tool Advisor tot een passend advies. Daarbij wordt eerst vastgesteld of een gereedschap uit het bestaande Wila New Standard Premium assortiment matcht met het buigvraagstuk. Zo mogelijk worden zelfs verschillende gereedschapssuggesties gedaan. Waarbij zaken als prijs, belastbaarheid en algemene inzetbaarheid nader worden gepreciseerd. Daarbij wordt ook aangegeven hoe goed elke suggestie scoort op elk van deze punten. Zodat de eindgebruiker in alle opzichten een weloverwogen besluit kan nemen.

Eigen ontwerp

Tevens wordt de eindgebruiker online de mogelijkheid geboden zijn eigen special te ontwerpen. Primair wordt uitgegaan van een tool uit het bestaande Wila assortiment die zo dicht mogelijk bij de ideale oplossing van het buigvraagstuk komt. Wanneer dit niet volstaat, kan de eindgebruiker de parameters van de tool zo aanpassen en finetunen dat de ideale oplossing van zijn buigvraagstuk, zijn eigen special, ontworpen wordt. Omdat de Wila Tool Advisor onderdeel is van de  webshop wordt van elke oplossing (ook van de specials) direct de prijs berekend en de levertijd vermeld.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven