Wila klemt intelligent op Blechexpo • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wila klemt intelligent op Blechexpo

Wila TIPS (foto's: Wila).

Wila toont op de Blechexpo in Stuttgart diverse innovaties die aansluiten bij Industrie 4.0. Zo is er een intelligent systeem voor in het kantpers-klemsysteem en software die het juiste gereedschap adviseert om te ontwerpen.

Het Tooling Identification and Positioning System (TIPS) is een intelligent klemsysteem waarbij de elektronica middels een ID-tag communiceert met de gereedschappen. Zo wordt bepaald of de juiste gereedschappen op de juiste posities in de kantpers staan, overeenkomstig het buigprogramma. Deze nieuwe technologie haalt volgens het bedrijf maximale productiviteit uit de kantpers. Tijdens de beurs wordt dit op een interactieve manier gedemonstreerd.

Keten gedigitaliseerd

De Wila webshop zorgt ervoor dat de keten vanaf het beginstadium gedigitaliseerd wordt. Dit e-commerce model kan vanaf het offerte-stadium van de klant tot aan het productieproces bij Wila geheel papierloos worden doorlopen. Deze automatiseringsslag versnelt het proces, waarbij menselijke handelingen tot een minimum beperkt worden en de kans op fouten wordt gereduceerd.

Tool Advisor

Wila Tool Advisor.

De Wila Tool Advisor, is intelligente online software die de gebruiker in staat stelt om het meest optimale gereedschap te ontwerpen bij een specifiek buigvraagstuk. Wanneer een standaard gereedschap niet volstaat, dan kan er direct een special worden gecreëerd en online worden besteld.

Het bedrijf toont op de beurs tevens het productassortiment van gereedschappen en gereedschap-klemsystemen. Wila staat op de Blechexpo, van 7 – 10 november in Stuttgart, in hal 1, stand 1408.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven