WFL op AMB • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

WFL op AMB

WFL M30.

WFL toont tijdens de AMB 2018 diverse oplossingen die het werken met Industrie 4.0 voor klanten vergemakkelijken. Het Oostenrijkse bedrijf presenteert behalve uiteenlopende nieuwe Millturn machines als noviteiten ondermeer de WFL Data Analyser en de CrashGuard Studio met worm programming en simulatie.

Blikvanger op de WFL-stand wordt de compacte M30-G Millturn. Dit meest kostenefficiënte model uit de Millturn-serie loont al bij aanmerkelijk minder complexe toepassingen. Deze machine staat bekend als kleine krachtpatser met 20 kW freeskracht.

De nieuwe generatie M50 Millturn heeft een grotere as-afstand en verbeterde prestaties en is bedoeld voor grotere werkstukken. De optionele 6000 mm tussen de centers maakt dat WFL efficiënte opties kan bieden voor het bewerken van lange en dunne asdelen. Het bedrijf uit Linz legt bij de beurspresentatie in Stuttgart extra de nadruk op de maximale prestaties van deze bewerkingsmachine.

Tegenspindel

WFL M50-G Millturn.

De nieuwe versie van de M50 Millturn heeft draaidiameters tot 670 mm. Vijftig procent grotere kijkvensters en een horizontaal, makkelijk bedienbaar magazijnvenster, springen direct in het oog bij het nieuwe machineontwerp.

Verder is er voor het eerst een M50-G Millturn beschikbaar met tegenspindel. Door de M50-G Millturn te combineren met een turret of een andere toegevoegde bewerkingsunit, kunnen de twee hoofdspindels tegelijkertijd bewerken. Net als de M50 Millturn wordt de M50-G geleverd in 1000, 2000, 3000, 4500 en 6000 mm tussen de spindels.

Verbeterde toegang

Speciale aandacht was er voor een verbeterde en gebruikersvriendelijke toegang tot het standaard gereedschapsmagazijn. Deze is nu vanuit de voorkant toegankelijk via de grote kijkvensters. De schuifdeuren hebben eveneens grotere vensters zodat het werkgebied beter zichtbaar is. Ledlampen in het werkgebied, vergelijkbaar met daglicht, zijn standaard.

Voor extra lange of zware gereedschappen is er een separaat pick-up magazijn. Delen met een lengte tot 1600 mm kunnen daarbij automatisch worden gebruikt en gewisseld. Het disc-magazijn is sinds kort uit te breiden tot 200 plaatsen, die allemaal nog steeds direct te bereiken zijn. Nieuwe, betrouwbare optische sensoren in het gereedschapsmagazijn monitoren deze posities.

Overzicht in productie

De nieuwe WFL Data Analyser zorgt voor een overzicht van de hele productieketen. De berekening van belangrijke gegevens, op basis van data uit de machines en de processen, alsmede productiviteit en beschikbaarheid geven cruciale handreikingen om de productie te optimaliseren.

Op de AMB wordt ook een upgrade van in-house simulatie- en programmeersoftware CrashGuard Studio gepresenteerd.

CrashGuard Studio (foto’s: WFL).

Deze software zorgt voor het vooraf verifiëren van NC-programma’s op de computer en voor het programmeren met behulp van een programming editor. Nieuwste functionaliteit is de mogelijkheid om kanaalgeometrieën voor wormen te programmeren.

Programming editor

Ander hoogtepunt op softwaregebied wordt de Millturn Pro, een eenvoudig toe te passen programming editor met grafische ondersteuning. Deze kan vooral gebruikt worden op het bedieningspaneel van de machine, maar is ook beschikbaar als PC-versie. Met Millturn Pro kunnen NC-programma’s efficiënt en gemakkelijk gecreëerd worden.

Om tegemoet te komen aan toenemende kwaliteitseisen, de juistheid van profielen en de vraag naar flexibele bewerkingsoplossingen, is opnieuw gewerkt aan Flanx gearing solutions.

Efficiënte, makkelijke productie

De Millturns van WFL zijn prima geschikt voor de productie van tandwielen, tandraderen en aandrijfassen. Intelligente softwareoplossingen ondersteunen diverse machine-operaties die zorgen voor een efficiënte en gemakkelijke productie van de gewenste tandwielen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven