WFL integreert laser in draaifreescentrum • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

WFL integreert laser in draaifreescentrum

WFL introduceerde tijdens het open huis een M80 Millturn met de mogelijkheid om additive te bewerken met behulp van een ingebouwde laser (foto's: Tim Wentink)

WFL toonde vorige week in Linz (AT), tijdens de Technologie Meeting 2015, een aantal nieuwe systemen en toepassingen op grote draaifreescentra. Opvallend was de M80 Millturn die met een laser uitgevoerd was. Hiermee zet WFL in op de mogelijkheden van additive manufacturing in combinatie met verspaning. Een andere bijzondere techniek van WFL was ‘hammer peening’. Bezoekers konden dit proces op een M35 Millturn aanschouwen.

Door de M80 Millturn uit te rusten met een laser is het mogelijk om grote werkstukken additive te bewerken. Zo kunnen bijvoorbeeld slijtagedelen van grote en dure werkstukken door middel van lasersinteren gerepareerd worden. De laser maakt het daarnaast mogelijk om bepaalde secties te harden of te lassen. Tevens kunnen bestaande onderdelen naderhand aangepast worden zoals bijvoorbeeld door het opgroeien van een extra bus of behuizing.

Hameren

Hammer peening is een nieuwe techniek van WFL die geïntegreerd is in de machine. Hammer peening is het machinaal hameren van een klein kogeltje op het oppervlak. Deze technologie wordt toegepast op kritische gebieden van een werkstuk en verhoogt de oppervlakte kwaliteit en de hardheid van het materiaal. Gelijktijdig wordt oppervlaktestress in het materiaal gereduceerd.

Tijdens ons bezoek bij WFL hebben we een aantal foto’s geschoten. Premium abonnees kunnen deze foto’s bekijken in onze fotoreportage. Tevens hebben we een korte video gemaakt van de M80 Millturn die additive manufacturing combineert met verspaning. Binnenkort verschijnt een uitgebreid artikel over ons bezoek bij WFL In Linz (AT).

WFL wordt in Nederland door Oude Reimer uit Hilversum op de markt gebracht.

Eén reactie op “WFL integreert laser in draaifreescentrum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven