WFL groeit op, last en hardt over 6 m • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

WFL groeit op, last en hardt over 6 m

De M80 Millturn van WFL is uitgerust met een 10 kW sterke vastestoflaser. Door deze optie is het bewerkingscentrum ook in te zetten voor additive manufacturing, laserlassen en -harden (foto’s: Tim Wentink)

Interessant nieuws presenteerde WFL medio maart tijdens de Technologie Meeting 2015 in Linz (AT). Een draaifreescentrum van het type M80 Millturn was uitgerust met een laser, waarmee WFL ook inzet op de hybride mogelijkheden van additive manufacturing in combinatie met verspaning. Een andere nieuwe techniek die WFL introduceerde was ‘hammer peening’ op een bewerkingscentrum.

Met een groot M80 Millturn draaifreescentrum presenteerde WFL een machine die inspringt op additive manufacturing. Door bestaande machineconcepten zoals de M80 met een vastestoflaser te integreren, wordt het mogelijk om werkstukken over een lengte van 6 m ‘opgroeiend’ te bewerken. Additive manufacturing en verspanende bewerkingen op een hybride machine levert volgens WFL, waarvan de machines in Nederland op de markt gebracht worden door Oude Reimer uit Hilversum, een aantal voordelen op.

Premium artikel

Premiumartikelen zijn alleen toegankelijk voor abonnees van Metaalmagazine.nl.
» Ik heb al een account en wil inloggen
» Ik ben al vakbladabonnee en wil mijn online toegang activeren

Digitaal abonnee worden?

Wordt digitaal abonnee en krijg onbeperkt toegang tot het exclusieve deel van Metaal Magazine. Ook kun je voortaan het Metaal Magazine online lezen.

Direct abonneren

Wist je dat je Metaal Magazine in de webshop kunt aanschaffen? Webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven