Wereldprimeur Voortman op Schweissen und Schneiden • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wereldprimeur Voortman op Schweissen und Schneiden

Voortman Steel Machinery presenteert deze week op Schweissen und Schneiden voor het eerst de nieuwe V310 plaatbewerkingsmachine. Het gaat om een machine voor plasmasnijden van dikkere plaat, bevellen alsook het boren van gaten. De Voortman V310 beschikt over een 10-voudige gereedschapwisselaar.

Een wereldprimeur, zo bestempelt René Hazenberg, sales directeur bij Voortman, de nieuwe machine die deze week in Düsseldorf wordt getoond. “Deze machine is net klaar. We hebben er al twee van verkocht. Deze machine gaat straks naar de VS, de tweede komt in Nederland.”

Machinebouwers

Voortman mikt met deze nieuwe machine onder andere op machinebouwers, voor wie de bestaande hybride machine van Voortman eigenlijk een te geavanceerde en dure oplossing is. “Met deze V310 kunnen ook de machinebouwers het plasmasnijden, aanbrengen van laskanten én boren combineren in één machine.”

Boren

Wat het boren betreft is de machine nu vrijgegeven voor een maximale diameter van 32 mm. Door gaten te boren, verhogen gebruikers niet alleen de kwaliteit van de gaten, maar verlengen ze eveneens de levensduur van de plasmatoorts. Het piercen heeft namelijk een negatieve invloed op de levensduur hiervan. In de wisselaar passen 10 verschillende gereedschappen.

Stabiel

Door de constructie van de tafel aan te passen, blijft de plaat vanaf 8 mm ook tijdens het boren vlak liggen. Ook de 4,5 ton zware portaal draagt bij aan stabiliteit tijdens het boorproces. De machine kan eventueel ook nog voorzien worden van een inkjetprintkop voor het aanbrengen van coderingen en nummers op de producten.

Schweissen und Schneiden

Vakbeurs Schweissen und Schneiden is nog tot en met 29 september in Düsseldorf.

Zie ook Panasonic op de Twitterpagina van Metaal Magazine (@metaalmagazine)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven