Ga naar hoofdinhoud

Wemo ponst en buigt 6100 mm lang

De indrukwekkende productielijn die Wemo vorige week liet zien in Den Bosch is ontwikkeld voor het automatisch ponsen en buigen van paneel-achtige plaatwerkstukken met een lengte tot 6100 mm. De machine gaat naar Duitsland.

Die 6 m is een behoorlijke plaatlengte. Voor het buigcentrum van deze lijn bevindt zich een roterende tafel met een diameter van eveneens meer dan 6 m. Deze is nodig om de vier zijden van het werkstuk in twee richtingen te kunnen buigen. Wemo heeft deze lijn ontwikkeld en gebouwd voor Ilkazell in Zwickau (D). Samengebouwd heeft de lijn een totale lengte van 35 m. 

 

Van width =

Van rechts naar links: afwikkelhaspel, richtunit en hydraulische schaar. Plaatbreedte gaat van minimaal 300 mm tot maximaal 1500 mm. Met de schaar worden platen geknipt tussen de 1000 mm tot maximaal 6100 mm lang (foto’s: Reinold Tomberg). Pack International brengt de machines van Wemo in de Benelux op de markt. 

 

Punching Centre

Het hart van de lijnen van Wemo is het ponsgedeelte: het ‘Punching Centre’. Wemo kent twee uitvoeringen: CPC en SPC (‘Coil Punching Centre’) en (‘Sheet Punching Centre’). Deze ponscentra hebben een modulaire constructie. Het werken vanaf coil is vorig jaar getoond op de EuroBlech 2012 in Hannover (D). Geëxposeerd werd een deel van een productielijn voor Drentea uit Emmen. Dit jaar wordt de lijn van Drentea gecomplementeerd met een buiggedeelte. De tweede lijn met een modulair opgebouwde ponsunit is de gedemonstreerde lijn van Ilkazell, deze is voorzien van een SPC. Intussen heeft Wemo een derde opdracht van Soleda uit Zwitserland.

 

Het width =

Het Sheet Punching Centre van Wemo in de lijn voor Ilkazell. Bekijk hier meer foto’s van ons bezoek aan Wemo. Zie ook de video hieronder:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven