Ga naar hoofdinhoud

Weiler draait met vier bedbanen

Weiler presenteerde op de AMB 2012 te Stuttgart (D) als innovatie een cyclusgestuurde vierbedbanen-draaimachine, die in twee uitvoeringen, V90 en V110, op de markt gebracht wordt.

De nieuwe vierbedbanen-precisiedraaimachines V90 en V110 werden door de Emskirchener onderneming op verzoek van een Brits olieconcern ontwikkeld en gebouwd. Deze onderneming zet reeds cycligestuurde Weiler machines van de E-reeks in. Slechts anderhalf jaar duurde het van de constructie tot de levering van een V90 in maart 2012. Weiler heeft de nieuw ontwikkelde vierbedbanen-precisiedraaimachine voor het eerst voorgesteld op de IMTS in Chicago (USA).

 

Draaimachine width =

De nieuwe vierbedbanen- precisiedraaimachine van Weiler is vooral ontwikkeld om lange en slanke werkstukken met een eigen massa tot 8000 kg in één opspanning te bewerken (foto’s: Weiler/Laagland)

 

Vier geleidingen 

De V90 en V110, uitgerust met cyclibesturing en digitale aandrijftechniek, hebben een  draaidiameter boven het bed van 940 mm respectievelijk 1160 mm en boven de dwarsslede van 590 mm respectievelijk 810 mm. Zijn naam ontleent de vierbedbanenmachine aan de vier geleidingen, waarlangs bril en slede zich verplaatsen. In een komend nummer van Metaal Magazine meer informatie over deze machine. In ons land wordt Weiler vertegenwoordigd door Laagland te Dordrecht.

 

Weiler width =De slede kan zich bij de Weiler V90 en V110 verplaatsen langs de bril, zodat lange en zware werkstukken in één keer bewerkt kunnen worden. De video hieronder, gefilmd tijdens de Metav 2010, geeft meer informatie over de draaimachines van Weiler:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven