Ga naar hoofdinhoud

Weer volop metaalbeurzen in 2014

Ook dit jaar kunnen we weer veel vakbeurzen bezoeken. Twee manifestaties springen eruit: dit voorjaar de nationale metaalbeurs Techni-Show 2014 in Utrecht (11 – 14 maart in combinatie met de Esef) en dit najaar de internationale plaatbeurs EuroBlech 2014 in Hannover (D) (21-25 oktober).

De Techni-Show is natuurlijk dé aanrader voor 2014. Vier dagen lang zullen medio maart naar verwachting rond de 40.000 bezoekers naar Utrecht komen om kennis te maken met ontwikkelingen op het gebied van productietechniek. De Techni-Show is intussen uitgegroeid tot een belangrijke beurs in de Benelux voor de metaalwereld. De EuroBlech in oktober is veel meer een internationaal trefpunt voor plaatwerktechnologie. Net als de Techni-Show een verplichte reservering in de agenda van de Nederlandse metaalbewerker.

 

Robotcel gekoppeld aan Hermle bewerkingscentrum C 40 U dynamic Techni Show 2012 Utrecht

Robotcel gekoppeld aan Hermle bewerkingscentrum C 40 U dynamic tijdens Techni-Show 2012. Ook tijdens de komende editie dit voorjaar zal automatisering weer een belangrijk beursthema zijn (foto: Reinold Tomberg, kijk hier voor meer foto’s van de Techni-Show 2012)

 

Internationaal

Ook de beurzen Tube 2014 en Wire 2014 (7-11 april in Düsseldorf (D)) kenmerken zich door een hoog internationaal karakter, net zoals bij EuroBlech worden deze evenementen goed bezocht door vakmensen buiten ons werelddeel. Als je daarentegen kijkt naar de beurzen als Metav 2014 (11-15 maart in Düsseldorf (D)) en AMB 2014 (16 -20 september in Stuttgart (D)), dan zou je deze veel meer kunnen omschrijven als Duitse vakbeurzen. Net als de Techni-Show dus meer nationale manifestaties. De Metav richt zich met name op het noorden van Duitsland en de AMB is meer een Zuidduitse aangelegenheid. De Metav is dit jaar in dezelfde week als de Techni-Show; niet écht handig. De AMB is vooral interessant omdat in het gebied rondom in Stuttgart veel gerenommeerde Duitse machinebouwers gevestigd zijn.

 

Trumpf EuroBlech 2012 Hannover

Een fiberlaser in actie op de stand van Trumpf tijdens de EuroBlech 2012. Dit jaar zullen naar verwachting deze eigentijdse vastestoflasers ook doorbreken bij het snijden van dikker plaatmateriaal (bekijk hier al onze foto’s van de EuroBlech 2012)

 

Ook in agenda

Verder is nog van belang voor onze agenda dit jaar:  26 en 27 februari RapidPro in Veldhoven, 16 en 17 april Materials eveneens in Veldhoven, 7 – 9 oktober Surface in Den Bosch en natuurlijk kunnen dit jaar ook weer een aantal keren naar Hardenberg, Gorinchem en Venray om de netwerkbeurzen Metavak en TIV te bezoeken. En uiteindelijk sluiten we het beurzenseizoen van 2014 tussen 25 -28 november als vanouds af in Frankfurt (D) met de EuroMold 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven