Warmteafvoer in aluminium gietdelen • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Warmteafvoer in aluminium gietdelen

Buvo Castings uit Helmond speelt met Green Mobility in op de veranderende markt met haar complexe en high end gietdelen die zorgen voor gewichtsbesparing en warmteafvoer in elektronisch aangedreven voertuigen. De duurzame oplossingen van Buvo voor warmteafvoer in aluminium gietdelen kennen inmiddels dan ook een grote afzetmarkt bij zowel bestaande als nieuwe relaties die allemaal op zoek zijn naar een manier om alle extra, door elektriciteit vrijgekomen, warmte af te voeren en/of af te koelen.

De markt voor “Green Mobility”, een benaming die Buvo zelf het liefste gebruikt omdat deze benaming aangeeft dat het niet enkel over auto’s gaat, heeft ervoor gezorgd dat de vroeger zo traditionele lijkende markten voor vervoersmiddelen in sneltreinvaart zijn veranderd: van fossiele brandstof verbruikende motoren naar accu’s in auto, van tanken bij een traditioneel tankstation naar laden aan de laadpaal in je straat en van auto naar elektrische fiets voor de middellange afstanden.

Interne koeling

“Met de elektrificatie van voertuigen is in de automobiel branche een enorme transitie in gang gezet”, aldus Sales Manager Roland Jakobs. “Bij Buvo Castings pakken we die elektrificatie in een bredere context op, onder de noemer Green Mobility. Bij het omvormen van elektriciteit, bijvoorbeeld van netstroom naar een batterij komt heel veel warmte vrij. Daardoor ontstaat er veel (ongewenste) warmte in de elektronische onderdelen. Goed koelen is essentieel. De Helmondse gieterij heeft een methode ontwikkeld waarbij pijpen van RVS, koper of aluminium ingegoten kunnen worden die voor de interne koeling zorgen.

Buvo ontwikkelde deze techniek in omgekeerde vorm decennia geleden al voor de verwarmingsindustrie. Daar werden in aluminium gegoten, koperen buizen gebruikt om de warmte vanuit het verbrandingsdeel van een CV-ketel over te brengen op het water. De huidige ontwikkelingen rondom elektrificatie van veel producten vragen om precies het tegenovergestelde. Er moet met al die elektronische onderdelen juist flink gekoeld worden. Buvo heeft de afgelopen jaren deze techniek dan ook dusdanig doorontwikkeld.

Gietdelen

Inmiddels is een groot aantal gietdelen die geproduceerd worden in de High End gieterij bestemd voor eindproducten waar warmteafvoer gevraagd wordt en dit zorgt ervoor dat ook in de komende jaren de orderportefeuille van Buvo goed gevuld is. Buvo investeert op dit moment volop om klaar te staan voor de hierdoor verwachte groei die in gang is gezet door de stijgende vraag.

Buvo Castings is aanwezig op de Euroguss 2022, die van 8 tot en met 10 juni in Nürnberg gehouden wordt. De organisatie presenteert zich met “Die Casting for Green Mobility”, om het duurzame karakter, de productiemethoden en de specifieke kennis onder de aandacht te brengen. De duurzame wereld van morgen vraagt ​​immers om nieuwe oplossingen en producten en hiervoor moeten grenzen verlegd worden in het aluminium hogedrukgieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven