VR Teaching Valk Welding op Welding Week • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

VR Teaching Valk Welding op Welding Week

Robotintegrator Valk Welding toont volgende maand tijdens de Welding Week de meest recente ontwikkelingen om de continuïteit en betrouwbaarheid van het lasproces verder te optimaliseren, in een tijd van personeelstekort en vergaande digitalisering en automatisering. Noviteit is Offsite VR-teaching (foto).

De ontwikkelingen bij lasrobotisering gaan snel, stelt deze specialist in de turnkey-levering van complete ‘all-in-one’ lasrobotinstallaties en ontwikkelaar van hard- en softwarematige oplossingen.

Veel vragen

Bedrijven zitten met veel vragen. Hoe kun je lasrobots bijvoorbeeld ook voor kleinere series flexibel inzetten? Hoe kun je daarbij de wisseltijden zo kort mogelijk houden? En hoe zit het met lasnaadvolgen? Hoe kun je een hoge inschakelduur bereiken? Hoe kun je het proces monitoren? Hoe snel kun je lasrobots programmeren? En hoe zit het met de training en de service?

Valk Welding snapt dat de vragen per bedrijf verschillen en geeft aan de hand van specifieke oplossingen, antwoord op klantvragen. “Met de Panasonic robots, die specifiek voor het lasproces zijn ontwikkeld, en de hard- en software-oplossingen die we de afgelopen jaren zelf hebben ontwikkeld, bieden we onze klanten all-in-one-oplossingen uit één hand,” zegt CCO Peter Pittomvils aan de vooravond van de lasvakbeurs.

Offsite VR-teaching

Het bedrijf introduceert deze Welding Week (in hal 4, stand D160) Offsite VR-teaching; een nieuwe manier om met virtual reality technologie een lasrobot te programmeren.

Alle componenten die een hoog betrouwbaar proces en hoge mate van nauwkeurigheid in onbemande productiesituaties mogelijk maken, worden gedemonstreerd op een lasrobotinstallatie.

Een lasrobot is hierbij gemonteerd op een E-frame met 2 naast elkaar gelegen werkstations. Dit ruimtebesparende concept combineert een hoge inschakelduur met een hoge mate aan flexibiliteit.

Valk Welding heeft verschillende robottoortsen ontwikkeld, waarvan een uitvoering met een lasersensor, lasnaadvolgsysteem, plasmasnijkop, Servo Pull TIG en geïntegreerde lasrookafzuiging. Daarnaast laat het bedrijf zien hoe een lasdraad storingsvrij van vat naar robot te transporteren is.

Programmeertijd verkorten

Om de programmeertijd van lasrobots verder te verkorten heeft het bedrijf Quick Programming Tools (QPT) ontwikkeld. Samen met systemen om het lasproces te monitoren zullen al deze modules tijdens de beurs gedemonstreerd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven