Voortman VCS compact op Intec • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Voortman VCS compact op Intec

Voortman uit Rijssen presenteert zich binnenkort op de Intec in Leipzig (D), een tweejaarlijkse Duitse vakbeurs gericht op productie, gereedschappen en machinebouw. Deze vindt plaats van 26 februari tot en met 1 maart 2013. Voortman toont er de nieuwste innovaties op het gebied van CNC-gestuurde staalbewerkende systemen en demonstreert het VCS Compact plaatbewerkingssysteem.

Het instapmodel VCS Compact heeft een klein vloeroppervlak nodig en is in staat om middels plasmasnijtechniek staalplaat te snijden tot een dikte van 25 mm. Standaard op alle VCS modellen is True Hole Technology door Hypertherm of Contour Cut door Kjellberg, waarmee een hogere kwaliteit van de gaten wordt gecreëerd in vergelijking met conventionele snijparameters. Dankzij de plasmatoorts en een automatische gasconsole in de plasmabron is het met de VCS Compact mogelijk om layout markeringen en onderdeelnummers of serienummers aan te brengen. De machine beschikt over nauwkeurige lineaire geleidingen en een servogestuurd tandheugelmechanisme voor een optimale snijkwaliteit.

 

Voortman VCS compact op Intec 2013

Op de beurs wordt de VCS Compact gedemonstreerd (foto: Voortman)

 

Op de Voortman stand vindt de bezoeker verder alle informatie over het complete aanbod bewerkingssystemen voor stalen profielen en plaatmateriaal. Deze profiel-, plaat-, hoeklijn-, strip- en oppervlaktebehandelingssystemen kunnen ingezet worden voor diverse processen en zijn geschikt voor vele branches. Onlangs heeft Voortman een aantal nieuwe systemen onthuld voor het snijden van stalen platen en het ponsen en knippen van hoekprofielen en strippen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven