Voordelige YSD-lasersnijder van LVD • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Voordelige YSD-lasersnijder van LVD

LVD brengt een nieuw instapmodel lasersnijmachine onder merknaam YSD op de markt. Het bedrijf wil zo fiberlasertechnologie bereikbaar maken voor alle plaatbewerkingsbedrijven. De YSD LaserOne is ontdaan van alle extra’s en wordt aangeboden met een laserbron van 2 of 4 kW, in formaat 3000×1500 mm. Als optie is Load-Assist toe te voegen.

De markt vraagt om een echt goedkope, praktische fiberlasersnijmachine, geeft LVD aan. Met de LaserOne, ontwikkeld en getest door LVD Company in België, komt het bedrijf tegemoet aan die vraag.

“Het is een betrouwbare en efficiënte fiberlaser die een verscheidenheid aan materialen en diktes kan snijden. De machine heeft lage bedrijfs- en onderhoudskosten en is snel terugverdiend”, stelt LVD.

Precitec snijkop met NC-focus

De machine is voorzien van een Precitec snijkop met NC-focus, een geautomatiseerde regeling van de focuspositie en botsingsbeveiliging, een Raycus-laserbron en Siemens-besturing, servomotoren en aandrijvingen.

De YSD LaserOne is verder uitgerust met een automatische wisseltafel met een wisseltijd van ongeveer 30 seconden.  Een optionele Load-Assist-automatisering zorgt voor soepel laden en ontladen.

YSD, opgericht in 1958, behoort tot de joint venture-bedrijven van LVD. Het merk staat volgens LVD bekend om de kwaliteit en uitgebalanceerde functionaliteit en prijs.

YSD LaserOne debuteerde tijdens de Virtuele Tech Sessies Insights 2020 van LVD. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven