Von Gahlen wint Koning Willem I prijs • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Von Gahlen wint Koning Willem I prijs

Koningin Máxima, Jaap Duiker, Klaas Knot en Alex Duiker.

Von Gahlen uit Zevenaar heeft de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB gewonnen. De CSU Groep won de prijs in de categorie Grootbedrijf en Gulpener Bierbrouwerij in de categorie Duurzaam Ondernemerschap.

Koningin Máxima, erevoorzitter van de jury, heeft de winnaars via een livestream bekendgemaakt. DNB-directeur Klaas Knot heeft de prijzen uitgereikt.

Von Gahlen ontwikkelt en installeert productiefaciliteiten en aanverwante afschermingsproducten voor de productie en het transport van radioactieve geneesmiddelen.

‘Specialistische techniek’

“Als een oorspronkelijk metaalbedrijf kreeg Von Gahlen de vraag om loodafscherming te maken tegen straling. Zij hebben toen de stap naar deze specialistische techniek gezet. Met enkele internationale concurrenten beheersen zij deze wereldwijde markt. Dit doet het bedrijf met moed, innovatie en hart voor de medemens”, aldus het oordeel van de Koning Willem I Prijs-jury.

In de categorie MKB wist Von Gahlen de andere genomineerden, streekgenoot Van Raam uit Varsseveld (aangepaste en speciale fietsen) en Anthura (bloemenveredeling) uit Bleiswijk, voor te blijven.

Wereldwijde impact

De jury, bestaande uit onder meer kopstukken uit het Nederlandse bedrijfsleven, roemde de wereldwijde impact van het lokaal gewortelde Von Gahlen.

“Deze onderneming is een vooraanstaande speler geworden in een markt die steeds relevanter wordt”, sprak koningin Máxima voorafgaand aan de uitreiking. “Deze winnaar is financieel zeer gezond en blijft voortdurend innoveren.”

“Het zijn waardige winnaars”, vervolgde DNB-directeur Klaas Knot, tevens voorzitter van de Stichting. “Zij tonen daadkrachtig en veerkrachtig ondernemerschap. Het zijn inspirerende en excellente ondernemingen met veel innovatief vermogen waar Nederland heel trots op kan zijn.”

Familiebedrijf Von Gahlen

Von Gahlen is een familiebedrijf waar de broers Alex en Jaap Duiker aan het roer staan. Zij zijn zeer trots op deze erkenning.

“Wij hadden niet op deze winst gerekend”, zei Alex Duiker in zijn dankwoord. “Dit is super voor al onze collega’s. Wij bedanken al onze klanten.”

“We zijn zeer trots dat we onderdeel zijn van de wereld van nucleaire geneeskunde. Deze tijd bewijst maar weer hoe belangrijk de echte helden van de zorg en geneeskunde zijn. Het is geweldig om hier te staan.”

Koning Willem I prijs

De prestigieuze Koning Willem I Prijs wordt gezien als de ultieme bekroning op goed ondernemerschap.

Deze ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ wordt tweejaarlijks toegekend aan een Grootbedrijf, een bedrijf uit het MKB en een bedrijf dat focust op Duurzaam Ondernemerschap.

Vanwege de coronamaatregelen was de prijsuitreiking, in de Beurs van Berlage in Amsterdam, voor de eerste maal via een livestream te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven