Vijfassige Matsuura MX-330 primeur op AMB • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vijfassige Matsuura MX-330 primeur op AMB

De MX-330 is een compacte betaalbare vijfasser die te automatiseren is voor onbemand bewerken (foto: Matsuura)

Matsuura presenteert op de AMB het nieuwe MX-330 vijfassige bewerkingscentrum. Volgens Bert Kleinmann, directeur van Matsuura Gmbh uit Wiesbaden (D), wordt de MX-330 met een gunstige prijs/prestatieverhouding op de markt gebracht.

Met de mogelijkheid om een palletwisselaar met ruimte voor tien pallets te integreren, is de vijfasser geschikt voor onbemand bewerken. De optioneel verkrijgbare robotinterface en de zes hydraulische aansluitingen (maximaal 200 bar) op de bewerkingstafel dragen tevens bij aan de mogelijkheid tot automatisering.

MX-330

De MX-330 heeft een bereik van 435 mm x 465 mm x 560 mm (XxYxZ), een spiltoerental van 15.000 min-1 en gereedschapmagazijn met ruimte voor maximaal 90 gereedschappen. Het bewerkingscentrum kan beladen worden met werkstukken met een maximale diameter van 420 mm, een hoogte van 300 mm en een massa tot 80 kg.

Automatisering

De focus van de productpresentaties legt Matsuura dit jaar op de automatisering van bewerkingscentra. Zo wordt naast de geautomatiseerde MX-330 ook de MX-520 met de nieuwe ‘Dominator’ robotcel en de MAM72-35V met een palletmagazijn gepresenteerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven