Vijfassige Hedelius T7 voor SMI in Dokkum • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vijfassige Hedelius T7 voor SMI in Dokkum

Begin september heeft SMI uit Dokkum een Hedelius T7 in gebruik genomen. De T7 werd een week voordat hij op de EMO in Hannover werd gepresenteerd, door Promas uit Maasbree geleverd. Met de vijfassige T7 breidt SMI zijn mogelijkheden verder uit.

De nieuwe Hedelius T7 van SMI gaat een deel van het werk van een oudere vierassige Hedelius CB 70 overnemen. De T7 blijkt hiervoor goed geschikt, want naast de mogelijkheden van een vijfassige machine en de hogere bewerkingssnelheid, komt het werkbereik van de T7 (2600 mm) overeen met één pendelstation van de CB70 (die is twee keer zo lang). Voor een optimale synergie tussen de twee machines is de T7 net als de CB70 uitgevoerd met een besturing van Heidenhain en een SK40 gereedschapsopname. Door deze eigenschappen is de NC-tafel met spanbrug en tegenlager eenvoudig uitwisselbaar met zowel de T7 als de CB70.

 

Tiltenta width =

Een kijkje in de vijfassige Tiltenta 7 – Celox van Hedelius tijdens de EMO Hannover 2013. Dit voorjaar is dit bewerkingscentrum voor het eerst gepresenteerd tijdens de huisshow van Hedelius in Meppen (foto’s: Reinold Tomberg)

 

 

Zie hieronder een video van de Tiltenta 7 – Celox van Hedelius in actie op de EMO Hannover 2013. In ons land brengt Promas deze machines op de markt. 

 

 
Binnenkort verschijnt een artikel over de Tiltenta 7 van SMI in Metaal Magazine. Als u dit niet wilt missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven