Vijfassige Chiron voor B&S Technology • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vijfassige Chiron voor B&S Technology

Het vijfassige FZ12FX bewerkingscentrum van Chiron, in combinatie met robotsysteem van Erowa. Dankzij de hoge snelheid van de FZ12FX zijn twee oudere machines overbodig geworden (foto’s: Marian Oosterink)

B&S Technology in Tilburg heeft geïnvesteerd in een vijfassig bewerkingscentrum van Chiron. Dit vanwege de hoge snelheid en dynamiek. In combinatie met een palletmagazijn van Erowa kan de machine 24/7 opereren.

De dynamiek en snelheid van de machines van Chiron blijkt ondermeer uit een spaan-tot-spaan tijd van slechts 2,4 s en een ijlsnelheid van 75 m/min. “De FZ12FX neemt bij B&S de volledige productie over van twee oudere machines”, aldus shopfloor manager Roland van Abeelen, die daarmee de snelheid van de machine nog eens onderstreept. Volgens Danny van Rij van Oude Reimer in Hilversum, die de machines van Chiron in ons land op de markt brengt, is die dynamiek onder andere te danken aan het gebruik van ‘Mineralite’ kunstharsbeton voor het machineframe.

Binnenkort in Metaal Magazine in een artikel meer informatie over de Chiron van B&S Technology. Als u dit niet wil missen, neem dan nu een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven