Vijfassige Akira Seiki voor Wolters Metaaltechniek • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vijfassige Akira Seiki voor Wolters Metaaltechniek

De RMV250RT is bij WMT samen met een DMU 60 evo van Deckel Maho gekoppeld aan een Platinum robotsysteem van BMO. Ook kleine series kunnen op die manier flexibel door elkaar en onbemand worden bewerkt (foto: Marian Oosterink)

“Een mooie compacte en dynamische machine”, zo omschrijft directeur Fred Wolters het nieuwe vijfassige RMV250RT bewerkingscentrum van Akira Seiki dat in het voorjaar van 2015 zijn intrede heeft gedaan bij Wolters Metaaltechniek (WMT) in Spankeren. 

Met een lineair bewerkingsbereik van 500 mm x 250 mm x 400 mm (X x Y x Z) sluit de RMV250RT mooi aan bij het fijnmechanische werk dat centraal staat bij het bedrijf. Dankzij de draaikanteltafel met B- en C-as horen daarbij ook vijfvlaksbewerkingen tot de mogelijkheden. Het in Taiwan gevestigde Akira Seiki wordt in ons land vertegenwoordigd door Promas in Maasbree.

Dynamiek

Wat Wolters met name aanspreekt is de dynamiek van de machine. Zo zijn de B- en C-as van de tafel uitgerust met een spelingsvrije kamaandrijving. Voor de X-as is een ijlsnelheid haalbaar van 48 m/min, voor de Y-as van 60 m/min en voor de Z-as zelfs van 96 m/min. Dat laatste wordt bereikt door een constructie, waarbij tafel en spil langs dezelfde kogelomloopspil naar elkaar toe bewegen.

In een komend mummer in een artikel meer informatie over de nieuwe Akira Seiki van WMT. Gekoppeld aan een Platinum robotsysteem van BMO kan manarm en 24/7 worden geproduceerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven