Vijfasser Hurco volgens Europese maatstaven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Vijfasser Hurco volgens Europese maatstaven

De Hurco VCX 600i is een vijfasser die ontwikkeld is om te voldoen aan de Europese maatstaven op het gebied van complex en nauwkeurig werk (foto: Tim Wentink)

Hurco presenteerde vorige week in Pliening (D) een nieuwe vijfasser die geïnspireerd en ontwikkeld is door en voor de Europese markt. Met deze machine zet Hurco in op het bewerken van nauwkeurige en complexe werkstukken volgens Europese maatstaven. Ook komt Hurco met een vernieuwd besturingssysteem om complexe werkzaamheden eenvoudig en overzichtelijk aan de machine te kunnen programmeren.

Het vijfassige VCX 600i bewerkingscentrum wordt net als de spil van de machine bij LCM in Italië samengesteld. Een bijzondere eigenschap aan deze machine is dat Hurco de voorste ondersteuning van de draai-zwenktafel heeft aangepast. Dit geeft een stabiele basis voor de krachten die ontstaan tijdens de verspaning. Ook het machinebed is vernieuwd om trillingen te dempen. Met de VCX 600i richt Hurco zich op het hogere segment binnen de verspaningsindustrie.

Twee monitors en handwiel

Hurco presenteerde tevens Max 5, een nieuwe versie van het eigen WinMax besturingssysteem. Een aantal zaken vallen op aan het nieuwe systeem. De controller is nu uitgerust met twee 19” monitors, heeft een uitklapbaar keyboard en het meest opvallende is het elektronische handwiel. Hiermee kan de operator met behulp van het touch LCD-scherm eenvoudig en snel de machine instellen.

Binnenkort verschijnt een uitgebreid artikel over de nieuwe systemen van Hurco. Premium abonnees kunnen hier alvast onze fotoreportage bekijken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven